Fem ekspertråd: Sådan bliver bilen sommerklar

Det er vigtigt at sikre sig, at bilen lever op til de gældende regler og standarder, inden man tager på længere køreture.

En bilferie kan være det oplagte sommerferievalg, men det kræver, at der er styr på bilen. KLIK VIDERE OG SE FEM RÅD TIL, HVORDAN DU FÅR BILEN KLAR. Foto: Johner Images/Johner/Ritzau Scanpix
En bilferie kan være det oplagte sommerferievalg, men det kræver, at der er styr på bilen. KLIK VIDERE OG SE FEM RÅD TIL, HVORDAN DU FÅR BILEN KLAR. Foto: Johner Images/Johner/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Det synes som en evighed siden, at den mest logiske ferieform i verden var at pakke en kuffert og tage til lufthavnen, men i kølvandet på coronavirussen, så er der nok mange danskere, der har valgt at tage i sommerhus eller måske en bilferie.

Men er bilen egentlig i den stand, som det kræves for at køre de lange ture? Derfor er det nok en god idé at gennemgå bilen fra top til tå – så den lever op til de gældende regler.

– Risikoen for et ufrivilligt stop bliver meget mindre. Det føles trygt at vide, at man har udskiftet olien, pumpet dækkene, tjekket op på bremserne, skiftet bilens filtre og måske fået udskiftet bremsevæsken, så man bremser optimalt. De fleste motorstop på bilferien skyldes grundlæggende mekaniske defekter, siger Paul Christensen, teknisk chef hos Applus Bilsyn i en pressemeddelelse.

I galleriet øverst kan du se fem områder i bilen, som du skal være særligt opmærksom på at tjekke.

Vigtigt med sikkerhed

Newsbreak.dk har tidligere omtalt, hvordan ens bil faktisk opfører sig og responderer anderledes, hvis man har pakket bilen tungt.

Og her er der en masse grund til at holde tungen lige i munden. Det er nemlig vigtigt at have styr på sin forsikringsdækning, om der gælder specielle færdselsregler undervejs, skal der betales vejafgifter og hvordan ser trafiksituationen ud.

Rasmus Dalby, der er vejhjælpsredder hos Falck, nævnte dengang til Newsbreak, at det er vigtigt, at chaufføren er opmærksom på og tager højde for bilens ændrede køreegenskaber, når den er tungt pakket.

– Når en personbil er tæt pakket med tunge tasker, så opfører bilen sig anderledes og bremselængden forøges. Et par gode råd er, at justere dæktrykket, så det passer til bilens vægt. Læg desuden den tungeste bagage så langt fremme i bagagerummet som muligt. På den måde bevarer man bilens køreegenskaber bedst muligt, forklarer Rasmus Dalby.

Han understreger samtidig, at såfremt man beslutter sig for bilferie, er det vigtigt at forberede sig grundigt hjemmefra.

Powered by Labrador CMS