Jordskælv ramte Norge i nat

Jordskælv med en størrelse på 3,3 skete natten til mandag nær Voss i Norge. Der er ikke meldinger om skader

Udgivet Opdateret

Natten til mandag er der sket et mindre jordskælv nær Voss i det vestlige Norge.

Det oplyser det norske Institutt for Geovitenskap til det norske nyhedsbureau NTB.

Jordskælvet havde en beregnet størrelse på 3,3.

- Vi fik den første anmeldelse klokken 04.22 af en mand i Vaksdal, som havde mærket jordskælvet. Han beskrev det som en tydelig rysten i huset og som en slags rumlen, siger Berit Marie Storheim, som er senioringeniør ved instituttet.

Jordskælvet skete i Mjølfjell, som er et område i den østlige del af Raundalen i Voss Kommune.

- 3,3 er et lille skælv i global sammenhæng. I Norge er det ikke usædvanligt, at der sker skælv på 3,3. Vi har set en del skælv med denne styrke i Norge, siger Berit Marie Storheim til NTB.

Ingen grund til at være bange

Af samme årsag er der ingen grund til, at folk i området bliver bekymrede eller bange for hændelsen eller dens konsekvenser, lyder det.

- Der er ingen grund til at være ængstelig. Vi forventer ikke, at der er sket nogen skader på bygninger eller infrastrukturen.

Personer, der natten til mandag befandt sig i området omkring jordskælvet, fortæller til det norske medie VG, at det var tydeligt at mærke, og at det vækkede flere fra nattesøvnen.

- Jeg forstod ingenting. Det var en frygteligt høj lyd, og det rystede i huset. Og så var det som et godstog, der igen forsvandt, siger Anne Grethe Aalandslid, som bor i Voss, til VG.

Det skal man gøre

Alle, der mærkede til skælvet, opfordres af senioringeniøren til at registrere sig på skjelv.no.

Til VG melder flere personer desuden, at jordskælvet også kunne mærkes i den større by Bergen, som ligger omkring 84 kilometer fra der, hvor skælvet skete.

Powered by Labrador CMS