Advarer: Vindstød af stormstyrke – her er det værst

Voldsomme vindstød plager flere steder i landet mandag morgen. Det får dog en brat ende i løbet af formiddagen.

Det er vigtigt at gå huset efter, når stormen har raset, så skaderne ikke udvikler sig og bliver værre. KLIK og se, hvordan du kan forberede dig. (Foto: jørgen kirk/Scanpix 2014)
Det er vigtigt at gå huset efter, når stormen har raset, så skaderne ikke udvikler sig og bliver værre. KLIK og se, hvordan du kan forberede dig. (Foto: jørgen kirk/Scanpix 2014)
Udgivet Opdateret

Vejret den 14. oktober 2019 tegner sig fra morgenstunden for et voldsomt blæsevejr.

Faktisk har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varslet, at der i Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland samt Nordjylland kan komme stormende kuling og vindstød af stormstyrke.

Artiklen fortsætter under videoen

Og de første vindstød af stormstyrke er allerede blevet observeret, oplyser vagthavende meteorolog ved DMI, Mette Wagner, til Newsbreak.dk.

– Ved Thyborøn er der blevet målt vindstød af stormstyrke her til morgen som det eneste sted indtil videre. Men der er godt med vind i hele landet. Jeg ved ikke, om der er væltet træer endnu, men det kan godt tænkes, siger Mette Wagner klokken 5.30 mandag morgen.

DMI’s varsling gælder fra klokken 2 til 8 mandag morgen.

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du beskytter dit hus i stormvejret.

Vejret den 14. oktober 2019: Vinden aftager

Det voldsomme blæsevejr aftager dog gevaldigt, når først det bliver formiddag, oplyser Mette Wagner.

– Vinden aftager relativt hurtigt og i løbet af formiddagen bliver vinden svag til jævn fra vest eller skiftende vindretninger. Det bliver mest tørt, og der kommer lidt eller nogen sol. Der kan dog også være enkelte drivende skyer, siger Mette Wagner.

Dagtemperaturen kommer til at ligge på mellem 12 og 15 grader, hvor det bliver varmest i Sønderjylland.

Varmefront senere på dagen

Vejret den 14. oktober 2019 kommer desuden til at blive præget af en varmefront, der kommer op mod landet sydfra i løbet af eftermiddagen.

– Varmefronten gør, at der kan komme en smule regn i de sydlige egne, men det bliver overhovedet ikke i nærhedene af de regnmængder, vi så i går, siger Mette Wagner.

Powered by Labrador CMS