Ansat i børnehave tog nøgenfotos af 15 børn

Retten i Aalborg har idømt 41-årig mand betinget fængsel i ni måneder. Han krænkede små børns blufærdighed

I et retsmøde onsdag i Retten i Aalborg har en 41-årig mand tilstået, at han optog fotos af nøgne børn i en børnehave. Manden skal nu i behandling. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Scanpix
Udgivet Opdateret

En mandlig ansat i en børnehave i Aalborg har onsdag tilstået, at han tog fotos af 15 afklædte børn i alderen fra to til syv år. Han er blevet idømt ni måneders betinget fængsel, skriver TV2 Nord.

Sagen fra børnehaven Feggesundvej i Aalborg Øst kom frem i september sidste år, og under politiets efterforskning blev han varetægtsfængslet.

Det var en kollega, der opdagede, at den 41-årige mand tog billeder i forbindelse med et bleskift på et treårigt barn.

Onsdag har manden i Retten i Aalborg erkendt sig skyldig. Flere forældre var mødt op til retsmødet.

Han har ifølge TV2 Nord forklaret, at han aldrig havde troet, at han ville gøre sådan noget, men at fristelsen blev for stor.

Skal have erstatning

I alt tog han mere end 1300 fotos og en enkelt video. Børnenes blufærdighed blev krænket, og nu skal de have erstatning.

I de tilfælde, hvor antallet af fotos er under 100, skal han betale 5000 kroner. Hvis han tog flere, skal barnet have 8000 kroner, har retten ifølge TV2 Nord bestemt.

Desuden må den 41-årige ikke arbejde med børn og unge i de næste fem år, ligesom det indgår i dommen, at han skal i behandling.

Straffelovens paragraffer om blufærdighedskrænkelse og børneporno er blevet overtrådt. Lovovertrædelserne skete fra juni til september sidste år.

Powered by Labrador CMS