Skip to main content

Bilgigant kalder to millioner biler tilbage

Den svenske bilgigant Volvo kalder på grund af alvorlige problemer i nogle modeller.

Volvo kalder knap 2,2 millioner biler tilbage. Foto: Scanpix

Volvo kalder knap 2,2 millioner biler tilbage. Foto: Scanpix

Et stålkabel, der bruges til at fastholde sikkerhedsseler i en række af Volvos biler, du kan se modellisten længere nede i artiklen, kan på grund af slid risikere at briste – med alvorlige udfordringer for sikkerheden til følge.

Det får nu Volvo til at kalde mere end to millioner biler tilbage. Fejlen er i sket i flere tilfælde, skriver Sveriges Radio. I Sverige tilbagekaldes 412.000 biler, men også danske bilejere er berørt af situationen, fortæller Volvo Danmark til Ritzau.

Volvo understreger, at der ikke har været ulykker som følge af de identificerede problemer, og at der er tale om et forebyggende tiltag. Det oplyser Volvos danske pressechef, Rikke Aagaard Petersen.

– Der er undersøgelser, som har vist, at der er et problem med vores selestrammerfunktion, som i sjældne tilfælde og over tid kan blive slidt. Det kan resultere i, at den ikke fungerer, hvis der sker et sammenstød eller uheld, siger Rikke Aagaard Petersen.

Udskiftning

Tilbagekaldelsen er den største nogensinde i Volvos historie. Samtlige berørte bilejere vil blive kontaktet direkte af Volvo, lyder det både fra den danske afdeling, men også fra den svenske.

– Vi sender et brev til alle berørte kunder og informerer om den fejl, der måtte være i bilen. Vi fortæller dig også, hvad du selv kan gøre for at undersøge bilen, og at du skal kontakte værkstedet for at aftale og få bilen repareret, siger Volvos talsmand Stefan Elfström til Sveriges Radio.

Reparationen foregår konkret ved en udskiftning.

– Det skal vi selvfølgelig have rettet, og det vil konkret ske ved at udskifte selelåsen til en nyere udgave, siger Rikke Petersen til Ritzau.

Ifølge den svenske talsmand må du gerne fortsætte med at køre i bilen, indtil den er repareret.

De involverede biler er den forrige generation af Volvo S60, S60L, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 og S80L, der er produceret 2006-2019.

Del din kommentar