Blodig weekend: Fem dræbt på danske veje

På et døgn har fem mennesker mistet livet i trafikken. Det er 10 gange så mange som på et gennemsnitligt døgn.

Udgivet Opdateret

Weekendens første døgn blev usædvanligt blodigt på de danske veje, hvor fem mennesker mistede livet i fem forskellige ulykker.

Døgnets første dødsulykke skete på Amtsvejen ved Hundested natten til lørdag. Her mistede en 18-årig mand livet, da han i en personbil kørte frontalt ind i en modkørende lastbil.

Se mere video hos Local Eyes. 

Artiklen fortsætter under videoen

Lørdag eftermiddag gik det galt på Grenåvej i Randers. Her blev en 52-årig motorcyklist dræbt, da han kørte ind i en traktor, der var ved at krydse vejen.

Nogle timer senere blev en 93-årig mand fra Gilleleje dræbt i en trafikulykke på Smidstrup Strandvej. Af ukendte årsager kom han over i den forkerte kørebane, hvor han kørte frontalt ind i en bus.

– Han er bevidstløs, da man når frem, og der bliver iværksat hjerte-lunge-redning uden held. Så noget tyder på, at det kan være et ildebefindende, sagde Dan Houtved, vagtchef ved Nordsjællands Politi lørdag til Newsbreak.dk..

Hverken chaufføren eller de syv passagerer i bussen kom noget til ved ulykken.

Endte i grøften

Blot en time senere mistede en 27-årig mand livet på Fyn. Sammen med en 60-årig mand kørte han i sydlig retning ad Ørbækvej nord for Svendborg.

– Vi har haft bilinspektør og teknikere på stedet, men meget mere kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt – de er nødt til at sammenfatte deres arbejde, sagde vagtchef Flemming Hansen til Newsbreak.dk.

Af ukendte årsager mistede føreren, som formentlig var den 27-årige, herredømmet over bilen, der røg tværs over vejen og endte i grøften. Den ældre mand blev kvæstet ved ulykken, men er uden for livsfare.

17-årig dræbt

Natten til lørdag var to teenagere på vej over den gamle Lillebæltsbro på en knallert, da det gik galt.

De foreløbige undersøgelser på ulykkesstedet tyder på, at de to kørte på samme knallert og var på vej fra Fyn mod Jylland, da de vælter på den gamle Lillebæltsbro.

– De rammer tilsyneladende den høje kant mellem kørebane og fortov, siger Thomas Bentsen, vagtchef ved Fyns Politi, til Newsbreak.dk.

Derved vælter knallerten.

– Den 17-årige rammer en jerndrager og bliver dræbt på stedet, siger vagtchefen.

Den 19-årige brækker i faldet begge underben og en arm, ligesom han har fået hovedskader.

Ingen af de to, der begge kommer fra Fredericia-området, bar styrthjelm.

171 dræbt i trafikken i 2018

Hele sidste år kostede trafikulykker ifølge Danmarks Statistik 171 danskere livet – det svarer til mindre end et menneskeliv hver anden dag.

I det seneste døgn har flere end 10 gange så mange mennesker altså mistet livet i forhold til et gennemsnitligt døgn.

Powered by Labrador CMS