Skip to main content

Corona-restriktioner amputerer dansk landshold

Corona-situationen har fået uventede konsekvenser for herrelandsholdet forud for de afgørende Nations League-kampe mod Island og Belgien samt testkampen mod Sverige.

Landstræner Kasper Hjulmand her måttet udtage ni nye spillere. Foto: Toby Melville/Scanpix.
Landstræner Kasper Hjulmand her måttet udtage ni nye spillere. Foto: Toby Melville/Scanpix.
Kasper Schmeichel er en af de spillere, der er ramt af de nye restriktioner. Foto: Phil Noble/Scanpix.
Kasper Schmeichel er en af de spillere, der er ramt af de nye restriktioner. Foto: Phil Noble/Scanpix.

De engelske myndigheder har varslet karantæne for alle indrejsende fra Danmark på grund af corona-situationen. Det går ud over Herrelandsholdet, hvilket har fået landstræner Kasper Hjulmand til at udtage ni nye spillere til testkampen mod Sverige.

Fredag aften meldte den engelske regering ud, at der som følge af den særlige situation med en ny variant af corona i syv kommuner i Nordjylland vil være karantæne for alle indrejsende fra Danmark.

Den beslutning har konsekvenser for de danske landsholdsspillere, der spiller i de engelske klubber og dermed risikerer indrejseforbud og karantæne, hvis de rejser tilbage til Danmark.

Det oplyser Danmarks Boldspil Union, DBU, i en pressemeddelelse.

DBU’s ledelse har de sidste par dage været i dialog med både UEFA, det engelske fodboldforbund, engelske myndigheder m.fl. for få afklaret om de danske landsholdsspillere som tidligere kan være undtaget det nye indrejseforbud.

Det har været umuligt at få dette bekræftet, fortæller DBU-direktør Jakob Jensen, der finder situationen både ’beklagelig og frustrerende’.

– Vi har alle en maksimal interesse i at være ansvarlige overfor både vores egne og andres spillere og trænere. Safety first. Derfor arbejder vi også med meget detaljerede UEFA-regler, både når vi bor, rejser til og spiller landskampe. Vi oplever de engelske myndigheders beslutning som for voldsom og vidtgående, da hele set-up omkring landsholdet netop minimerer en evt. risiko. Vi arbejder kraftigt for og håber, at situationen bliver løst så hurtigt som muligt, så vi kan stille med vores stærkeste landshold i de resterende kampe, siger DBU-direktøren.

Følgende spillere forventes ikke at nå hjem til testkampen mod Sverige:

Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Pierre-Emile Højbjerg

Nye spillere

Da DBU ikke har fået de fornødne svar fra det engelske fodboldforbund, har landstræner Kasper Hjulmand set sig nødsaget til at udtage en række ekstra spillere til testkampen mod Sverige på onsdag, hvis de engelske myndigheder ikke når at ændre reglerne i løbet af de næste dage.

De syv spillere forventes erstattet af nye navne, der foreløbigt kun er udtaget til onsdagens landskamp mod Sverige:

Jesper Hansen, FC Midtjylland
Oliver Christensen, OB
Alexander Scholtz, FC Midtjylland
Anders Dreyer, FC Midtjylland
Jens Stryger, Udinese
Lukas Lerager, Genoa
Rasmus Falk, FC København
Victor Nelsson, FC København
Lucas Andersen, AaB

– Vi stiller altid med vores stærkest mulige landshold. Hvis ikke situationen bliver løst, glæder vi os til at se andre, gode spillere i aktion i testskampen mod Sverige på onsdag, som vi lige meget hvad der sker glæder os til at spille og forsøge vinde. Det er altafgørende, at vi kan stille med vores absolut stærkeste landshold i de afgørende Nations League-kampe mod Island og Belgien, siger Kasper Hjulmand.

Del din kommentar