Skip to main content

Dronning Elizabeth udsat for tyveri

Tyven har indrømmet sine gerninger.

Dronning Elizabeth har været udsat for tyveri. Foto: Ben Stansall/Scanpix.

Dronning Elizabeth har været udsat for tyveri. Foto: Ben Stansall/Scanpix.

En cateringassistent med arbejdsadresse et ganske særligt sted har kendt sig skyldig i flere tilfælde af tyveri fra ingen andre end Dronning Elizabeth. Det skriver BBC.

37-årige Adamo Canto har indrømmet tre tyverier af medaljer og fotografier fra Buckingham Palace begået mellem den 11. november 2019 og den 7. august 2020.

Det er uvist, hvordan Adamo Canto blev opdaget, men ifølge BBC har “Vice Admiral Master Tony Johnstone-Burt,” der blandt andet har ansvar for dronningens husholdningspersonale, fortalt, at han var blandt ofrene for tyveriet. Hans “Companion of Bath-medalje,” var blandt de stjålne genstande, og Tony Johnstone-Burt opdagede, at medaljen var forsvundet, da han skulle bruge den til en officiel begivenhed.

Solgt til spotpris

Adamo Canto har ved retten fortalt, at han solgte medaljen på nettet for små 3000 danske kroner, og ifølge anklager i sagen, Simon Maughan, blev en del af de stjålne genstande, der var mellem mellem 83.000 og 830.000 danske kroner, sat til salg på eBay.

BBC skriver, at Adamo Canto tjente godt 65.000 kroner på at sælge op mod 37 stjålne genstande, altså langt under den reelle værdi.

Ifølge BBC blev der stjålet fra butikken i Buckingham Palace såvel som fra skabe tilhørende forskellige ansatte på slottet.

Da politiet ransagede Adamo Cantos værelser på Buckingham Palace fandt de en hel del af de stjålne genstande.

BBC skriver, at Adamo Canto fik mulighed for at begå flere af sine tyverier som følge af covid-19-pandemien. Han fik i løbet af 2020 nye arbejdsopgaver, der gav ham adgang til kontorer og andre områder, han normalt var forment adgang til.

Dommer i sagen, Alexander Jacobs, har løsladt Adamo Canto frem til domsfældelsen. Adamo Canto risikerer fængsel.

Del din kommentar