Dyre lærepenge: Kulde sender biler på værksted

Snestorm giver travlhed hos landets bilmekanikere - det kan undgås

Udgivet Opdateret

De kolde temperaturer sender mange bilejere på værksted.

Undgå både unødige udgifter og ærgrelser:

I galleriet over artiklen er de punkter, du skal være særligt opmærksom på. 

Mekanikerne hos autobutler.dk har lige nu dobbelt så mange opgaver, som normalt.

Sneen og det kolde vejr har sendt tusindvis af bilejere forbi værkstedet.

– Størstedelen af henvendelserne er småreparationer som for eksempel udskiftning af lamper, eller reparation af mindre skader forårsaget af kulden, såsom udskiftning af batterier der grundet vejret er stoppet med at virke. Vi ser dog også flere mere kritiske reparationer, hvor bilens vitale udstyr, som bremser og dæk, trænger til at blive udskiftet, oplyser Jan Sturm, analysechef på værkstedsportalen autobutler.dk, i en pressemeddelelse.

“Usikre biler”

Alt for mange biler er usikre på vintervejene. Mange bilejere arbejder hjemmefra og kører mindre sammenlignet med sidste år og får derfor ikke tjekket om deres bil er i stand til at klare en køretur på vintervejene – og samtidig satser man på, at bilens vinterdæk og avancerede bremse- og udskridningscomputere sikrer mod uheld.

Men hvis bilen mangler vejgreb, eller der er vand i bilens bremsevæske, kan selv ikke den bedste bilcomputer hjælpe.

– Hvis man kører dagligt, opdager man hurtigt småskavankerne. Men hvis bilen ikke har været i brug, så kan småfejl som for eksempel nedslidte dæk, hurtigt få store konsekvenser på de sne- og isglatte veje, siger Jan Sturm.

Mekanikerne har lige nu mange udskiftninger af bilbatterier. Selv nyere biler, kan have et nedslidt batteri.

“Hvis man kun bruger bilen til kortere byture sætter det ekstra pres på batteriet, da man ofte ikke når at lade batteriet på de korte ture”, oplyser autobutler,dk.

Se mere i galleriet.

Powered by Labrador CMS