Etårig skudt og dræbt: Fanget i vild ildkamp

Den rå gadevold er tilbage for fuld styrke i New York.

Den etårige sad i sin klapvogn, da det dræbende skud faldt. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP
Udgivet Opdateret

Davell Gardner Jr., kun ét år gammel, blev søndag det seneste offer for den rå vold, der har hærget gaderne i metropolen New York gennem juni og juli.

Den etårige sad i en klapvogn mens han var til grillfest med sine forældre, da to sortklædte mænd sendte en byge af projektiler afsted mod gruppen. Davell Gardner Jr blev ramt i maven, og døde kort tid efter på et nærliggende hospital.

Det skriver New York Times.

Drabet på Davell Gardner Jr. kaster blot endnu mere benzin på et bål, der i New York for længst er antændt. Antallet af skyderier er de seneste måneder eksploderet, samtidig med at byen har været en af de hårdest ramte af coronapandemien i hele verden og massive protester mod politiet har fyldt gaderne.

De to sortklædte gerningsmænd sendte en byge af skud afsted. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton
De to sortklædte gerningsmænd sendte en byge af skud afsted. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton

Både borgmester Bill de Blasio og politidirektør Dermot F. Shea har hurtigt været ude at fordømme drabet:

– Det er så smertefuldt, sagde Bill de Blasio på et pressemøde mandag, hvor han opfordrede til et minuts stilhed for den dræbte baby:

– Det er ikke noget, vi kan ignorere, siger han.

Tre andre – en 27-årig, en 36-årig og en 35-årig, alle mænd – blev såret ved skudepisoden. De forventes alle at komme sig.

Eksplosion

Siden 1. juni er 48 mennesker skuddræbt i New York.

Der har været 634 skudepisoder. I 2019 var der 394 for hele året.

Samtidig med kæmpe protester oplever New York en vild stigning i antallet af skudepisoder. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP
Samtidig med kæmpe protester oplever New York en vild stigning i antallet af skudepisoder. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP

Ifølge eksperter skyldes den vilde stigning – der også ses i andre amerikanske storbyer – blandt andet, at coronapandemien har gjort folks liv hårdere – særligt økonomisk.

Hos politiet er holdningen en anden.

Her skyder man skylden på en række ændringer i retsvæsenet.

Blandt andet det faktum, at pandemien har ført til udsatte retssager, men også en ny lov, der gør at flere kan kautionere sig ud af fængslet og andre tiltag, der skal føre til at færre optager dyre fængselsceller.

Powered by Labrador CMS