Skip to main content

Knivstik på bosted koster mand udvisning

En beboer på bosted i Viborg blev for et år siden stukket flere gange med en køkkenkniv i halsen og skulderen

Ved Retten i Viborg er en 46-årig mand blevet dømt til anbringelse i psykiatrisk afdeling samt udvisning for et knivoverfald sidste år. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Ved Retten i Viborg er en 46-årig mand blevet dømt til anbringelse i psykiatrisk afdeling samt udvisning for et knivoverfald sidste år. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Næsten på årsdagen for et voldsomt overfald med kniv er en 46-årig mand blevet dømt i sagen.

Manden er ved Retten i Viborg blevet idømt en anbringelsesdom på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Han er desuden blevet udvist af Danmark, oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 46-årige er dømt for grov vold i forbindelse med et knivstikkeri. Offeret var en 61-årig beboer på et bosted i Viborg. Begge mænd boede på det kommunale, psykiatriske bosted, da overfaldet fandt sted 22. januar sidste år.

Det var med en køkkenkniv, at den nu dømte gik til angreb. Han ramte den 61-årige flere gange i mandens skulder og hals.

Slap med livet i behold

Offeret slap med livet i behold, men fik et fire centimeter langt snitsår ved kæben og et seks centimeter dybt stiksår i skulderen.

Anklagemyndigheden gik netop efter at få den 46-årige dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling og ikke i et almindeligt fængsel.

Det skulle også være en anbringelse uden længstetid. Det betyder, at der ikke bliver sat en fast slutdato for afsoningen af straffen. Og det valgte nævningetinget altså at følge.

Nævninger og dommere valgte også at udvise den 46-årige mand for bestandigt, hvilket anklagemyndigheden havde argumenteret for. Dermed kan den dømte ikke rejse ind i Danmark igen, når han først er sendt ud af landet.

Udbad sig betænkningstid

Den 46-årige udbad sig efter dommen betænkningstid i forhold til, om han vil anke. I så fald skal Vestre Landsret afgøre sagen.

Dommen falder på et tidspunkt, hvor sikkerheden for beboere og ansatte på landets psykiatriske bosteder bliver debatteret.

Kort før nytår mistede en 29-årig mandlig medarbejder livet på opholdsstedet Ørbækskilde i Veddinge i Odsherred.

En 19-årig beboer på stedet blev anholdt og siden fængslet i surrogat for at have stukket den ansatte med flere knivstik.

Del din kommentar