Lego afslører sit største værk

I forbindelse med black friday lancerer den danske legetøjsgigant Lego sit hidtil største sæt.

Udgivet Opdateret

Der gik et sus gennem Lego-entusiaster, da det danske legetøjsfirma afslørede Tusindårsfalken i en særlig voksen-udgave. Ikke blot var det et efterspurgt sæt, men det var også koncernens største – målt på antal af klodser – største til dato. Nu afslører Lego, at den rekord ikke længere tilhører Star Wars-universet.

Som et led i sin relancerede expert-serie til mere erfarne og ofte voksne klodsbyggere har Lego netop præsenteret sit absolut største stykke “legetøj”. En forholdsvis nøjagtig kopi af Colosseum i Rom. Det skriver giganten i en pressemeddelelse.

Sættet indeholder svimlende 9036 klodser og er 27 centimeter højt, 52 centimeter bredt og godt 23 centimeter i dybden. Derved er detaljegraden særdeles høj, og designeren har lagt en stor ære i at være så nøjagtig som mulig.

– En af de største udfordringer og en af ​​de vigtigste ting var at formidle Colosseums monumentalitet i Lego-form. Jeg følte, at modellen skulle fremhæve det særlige arkitektoniske træk – kolonnerne der flankerer buerne i forskellige stilarter. For at opnå dette har vi brugt lodret overdrivelse, siger designeren Rok Zgalin Kobe.

Det koloenorme sæt bliver sat til salg i Legos butikker og på nettet den 27. november i forbindelse med black friday. Prisen bliver 3899 i Danmark.

Powered by Labrador CMS