Skip to main content

Medie i kæmpebrøler: Erklærede dronningen død

Fransk radiostation kom i problemer mandag.

Storbritanniens dronning Elizabeth blev mandag erklæret død. Hun er – trods fremskreden alder – spillevende. Foto: Scanpix

Storbritanniens dronning Elizabeth blev mandag erklæret død. Hun er – trods fremskreden alder – spillevende. Foto: Scanpix

“Det forenede kongerige vågnede i dag op som forældreløs. Buckingham Palace har officielt bekendtgjort, at Dronning Elizabeth d. 2. er død. Dronningen, som døde af …, fyldte 94 den 21. april 2020”.

Med de ord kunne forfærdede franskmand læse den rystende nyhed om UKs længesiddende regents død mandag morgen hos radiostationen RFI, der er såkaldt public service.

Som den opmærksomme læser vil opdage, manglede der en egentlig dødsårsag i stationens nekrolog. Det er der sågar også en god grund til. Den britiske majestæt er nemlig ikke død.

Det samme gælder for de mange andre kendte, stationen pludselig erklærede døde mandag. Heriblandt fodboldspilleren Péle. Det gik ifølge The Guardian ud over omkring 100 personer.

Pillet ned

Nyhederne om de mange pludselige dødsfald blev hurtigt fjernet fra hjemmesiden, så den ikke længere var oversvømmet med nekrologer. Dog gik det ikke hurtigt nok til, at mange opdagede det.

Blandt andre britiske The Guardian har fået nys om sagen og ved selvsyn kunnet konstatere, hvad nyhedsmediet havde skrevet. Det er også derfor, vi kan gengive det.

RFI har selv gjort opmærksom på fejlen og skriver på Twitter, at “vi undskylder til bekymrede personer og til de, der følger og stoler på os. Vi gør alt i vor magt for at rette denne store tekniske fejl”.

Det er velkendt, at store medier løbende forbereder nekrologer, der kan udgives, når kendisser af varierende grad får bort. Det er også tilfældet her. Altså en forproduceret nekrolog, der blev offentliggjort.

Del din kommentar