Skip to main content

Plejehjemstragedie i Ukraine: Mindst 15 er døde

Ifølge efterforskere tyder det på, at skødesløs håndtering af varmeapparater var skyld i brand på plejehjem

Branden brød ud på første sal af bygningen på to etager. I alt 33 personer var i bygningen, da det skete. Foto: State Emergency Service Of Ukraine/Reuters

Branden brød ud på første sal af bygningen på to etager. I alt 33 personer var i bygningen, da det skete. Foto: State Emergency Service Of Ukraine/Reuters

En brand på et plejehjem i byen Kharkiv i det østlige Ukraine har torsdag kostet mindst 15 personer livet.

Dertil er mindst 11 andre kommet til skade under branden. Det oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Det er uklart, hvor mange af dem der er bragt på hospitalet, da forskellige myndigheder melder forskellige tal ud, skriver AFP.

Branden brød ud på første sal af bygningen på to etager. I alt 33 personer var i bygningen, da det skete.

Skal undersøges grundigt

På Facebook skriver landets præsident, Volodimir Zelenskij, at hændelsen skal undersøges grundigt. Det skal forhindre, at sådan en “frygtelig tragedie” finder sted igen, lyder det fra præsidenten.

Omkring 50 brandfolk blev sat ind for at få styr på branden. Det står ikke klart, hvad der var årsag til branden.

Men en foreløbig vurdering er ifølge efterforskere, at en “skødesløs håndtering af elektriske varmeapparater” er årsagen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ikke sjældne

Brande er ikke sjældne i Ukraine, fordi sikkerhedsforanstaltninger ofte ikke bliver fulgt. Derudover er gammel infrastruktur ofte dårligt vedligeholdt.

I december 2019 kostede en brand 16 personer livet, mens 30 andre kom til skade. Det skete ved en uddannelsesinstitution i byen Odessa. En leder for stedet blev senere anholdt og sigtet for forsømmelighed.

I august samme år omkom ni personer i en brand på et hotel i samme by.

Del din kommentar