Rejsevejledninger for efterårsferien klar

Det er ikke mange lande, de rejselystne kan tage til.

Udgivet Opdateret

Udenrigsministeriet er nu klar med de rejsevejledninger, der gælder for næste uges efterårsferie.

Flere lande er nu omfattet af rådet om at undgå ikke-nødvendige rejser – blandt andet dele af Sverige.

Sverige har på det seneste haft et stigende antal smittetilfælde, og derfor fraråder Udenrigsministeriet nu ikke-nødvendige rejser til 8 af Sveriges 21 regioner.

Det gælder regionerne Halland, Blekinge, Stockholm, Jämtland Härjedalen, Kronoberg, Uppsala, Västmanland og Örebro.

Det oplyser Udenrigsministeriet, der torsdag har opdateret sine rejsevejledninger.

Normalt fraråder Udenrigsministeriet rejser til et helt land, hvis der er over 30 nye smittede om ugen per 100.000 indbyggere.

Den grænse har Sverige overskredet i denne uge med 32,4, men for de nordiske lande betyder det ikke, at myndighederne fraråder rejser til hele landet.

I stedet går man over til en model, hvor man ser på smitten i hver enkelt region.

Og her er der altså otte regioner, som overskrider grænsen på 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

Her kan du tage hen

Ud over dele af Sverige fraråder Udenrigsministeriet nu også rejser til miniputstaten San Marino. Det skyldes ligeledes stigende smitte.

Dermed snerper det efterhånden alvorligt til med lande, man kan rejse til uden at skulle bekymre sig om at komme i karambolage med rejsevejledningerne.

I galleriet over artiklen kan du se, hvilke lande du stadig kan tage til.

I næste uge risikerer Polen også at ryge af listen på grund af høje smittetal, og Grækenland, Italien, Bulgarien er heller ikke langtfra at overskride grænsen.

Rejsevejledningerne er ikke ulovlige at bryde. Men en del virksomheder har for eksempel meldt ud, at ansatte skal i selvbetalt isolation, hvis de har været på ferie i et land, hvor rejser frarådes.

Gælder begge veje

Udenrigsministeriet oplyser, at restriktionerne gælder begge veje.

Derfor kræver det et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i visse regioner i Sverige, ligesom det er tilfældet for Andorra, Belgien, Frankrig, Irland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederlandene, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig.

Powered by Labrador CMS