Sådan mindes Kongehuset Prins Henrik

På Kongehusets Instagram-profil sættes der et helt særligt fokus på afdøde Prins Henrik, der var gift med Dronning Margrethe.

Udgivet Opdateret

I Marselisborg Slots park står en helt særlig blomst. Det er en rose, der er let orange, og den blomstrer netop nu for første gang i det store parkanlæg ved slottet. Det ekstra særlige ved rosen er, at den kort efter Prins Henriks død i februar 2018 blev opkaldt efter netop ham.

Det afslører Kongehuset på Instagram, hvor den markante rose præsenteres i en billedserie, der har fokus på netop slotsparken. Hendes Majestæt Dronning Margrethe, der siden 1967 var gift med Prins Henrik, tager i øjeblikket ophold på Marselisborg ved Aarhus.

Slottet er en af regentens og hendes afdøde gemals mange boliger, men det har altid ligget fast, at Marselisborg Slot med havkig har en helt særlig plads i dronningens hjerte. Tilfældet var det samme for prinsgemalen.

Historien tro holdt parret langt de fleste sommerferier med residens på netop Marselisborg Slot, ligesom julen ved flere anledninger er blevet fejret på det store slot, der har Mindeparken som nærmeste nabo.

Marselisborg Slotspark er, når dronningen ikke bor på slottet, åben for offentligheden og er således en frit tilgængelig folkepark. Her kan aarhusianere og alle andre nyde flere af den kunstinteresserede Prins Henriks egne værker, der står udstillet rundt om i parken.

I begyndelsen af 1900-tallet blev den omkring 13 hektar store park anlagt af anlægsgartner L. Chr. Diederichsen i samarbejde med Dronning Alexandrine. “Parken er i engelsk stil med store græsplæner omgivet af træer og små søer, og i dag rummer slotsparken en række kunstværker, en rosenpark og en urtehave”, skriver Kongehuset.

Selve Marselisborg Slot ligger på Kongevejen 100 i det sydlige Aarhus og var en gave fra folket til tronfølgerparret Prins Christian den 10. og Prinsesse Alexandrine i 1898 i et forsøg på oftere at få kongefamilien til Jylland. På daværende tidspunkt havde kongefamilien ikke haft en residens i Jylland i flere århundreder.

Powered by Labrador CMS