Søsteren dræbt: Nu starter retssag

I november 2019 blev to kvinder dræbt - ifølge politiet af samme mand.

Udgivet Opdateret

Torsdag starter retssagen mod en 40-årig mand i Retten i Næstved.

Her står han tiltalt for drabene på to kvinder i november 2019. En af dem var politikeren Morten Messerschmidts søster.

Dobbeltdrabet blev begået tidligt fredag den 15. november 2019.

Efter otte måneders efterforskning og juridisk vurdering rejste Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i juli 2020 tiltale mod den 40-årige mand for drabene på de to kvinder.

Men et interval på en time og 22 minutter stak den 40-årige mand ifølge anklageskriftet de to kvinder, som døde af de mange knivstik.

Først en 31-årig kvinde i Ruds Vedby. Dernæst en 35-årig kvinde i Kundby.

Manden stak blandt andet den 31-årige i halsen, brystkassen, armen og ryggen, så hun fik indre blødninger. Den 35-åriges lunger klappede sammen som følge af mandens knivstik.

Dobbeltdrab

Allerede tidligt i sagen meldte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ud, at der var en sammenhæng mellem to de drab. Dengang ville politiet dog ikke ud med, hvad sammenhængen var.

Senere stod det klart, at den 31-årige var den 40-åriges daværende samlever, og de havde to børn sammen. Mens den 35-årige var den 40-åriges tidligere samlever.

Kort efter drabet kontaktede den dengang 39-årige mand politiet telefonisk. I første omgang fortalte han kun om, hvad der var sket i Ruds Vedby, senere fortalte han også om hændelsen i Kundby.

Ved grundlovsforhøret ville manden ikke erklære sig skyldig i forsætligt drab kun vold med døden til følge.

Politikers søster dræbt

Sagen fik en del omtale, fordi drabene var spektakulære.

Ikke mindst fordi der var tale om to drab indenfor kort tid.

– Det er desværre en hændelse, der er usædvanlig. Det, at man slår en person ihjel, er en ting. At man slår to ihjel inden for et relativt kort tidsrum er usædvanligt, sagde politiinspektør Kim Kliver om sagen.

Noget andet der gjorde, at drabssagen fik en del omtale, var, at en af ofrene var politiker Morten Messerschmidts søster,Line.

Han skrev dengang på sin Facebook-side blandt andet: “Sorg er den pris, vi betaler for kærlighed”.

Senere sagde Morten Messerschmidt fra Folketingets talerstol:

– Jeg har fået tilladelse fra formanden til at sige en varm tak for alle de hilsner, tanker og blomster, der i den seneste tid er strømmet til min familie.

– Det har betydet uendeligt meget for hele familien og viser, at der ud over de politiske uenigheder også her på Christiansborg findes et grundlæggende kammeratskab og en medmenneskelighed, selv når det umenneskelige viser sit ansigt.

– Det har varmet og rørt os. Og derfor vil jeg gerne på min families vegne sige en dybfølt tak til alle, der har vist os venlighed.

Tanker til børnene

I et interview med Kristeligt Dagblad to måneder efter drabene, sagde Morten Messerschmidt, at en af hans første tanker gik til Lines børn. Af dem havde hun fire.

– Det var først ud på natten, at chokket over hendes død for alvor fæstnede sig i mig, for der var en masse praktiske forhold om børnene, som tog opmærksomheden, sagde han blandt andet til avisen.

Retssagen starter torsdag klokken 9.30. Ifølge Retten i Næstved er der i første omgang afsat tre dage til den.

Powered by Labrador CMS