Stak datters ekskæreste 28 gange

En mand var i livsfare, efter at han i april 2020 blev stukket med kniv, slået med hammer og påkørt to gange

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Det var angiveligt raseri over, hvordan hans datter var blevet behandlet af en ekskæreste, der fik faren til at gå til angreb på sin tidligere svigersøn i april sidste år.

Ved en tankstation i Odder stak han den 19-årige mand mindst 28 gange med kniv og kørte ind i ham to gange med sin bil, inden han sluttede med at slå sin ekssvigersøn i hovedet med en hammer. Mindst ni gange slog han.

Efter overfaldet stak han af.

Politiet kom hurtigt på sporet af den 51-årige mand, som blev anholdt på en adresse i nærheden en times tid efter anmeldelsen.

Han blev sigtet for forsøg på manddrab.

Seks års fængsel

Det voldelige overfald koster Peter Almind seks års fængsel. Samtidig frakendes han førerretten i fem år.

Det er torsdag afgjort af et flertal i Vestre Landsret, der dermed er nået frem til samme resultat som byretten gjorde sidste år.

Det er under behandlingen af sagen i byretten kommet frem, at det kun var akut lægehjælp, der sikrede, at den 19-årige mand overlevede det voldsomme overfald.

Allerede i grundlovsforhøret erkendte Peter Almind de faktisk omstændigheder, men han har under sagen nægtet, at han havde til hensigt at slå datterens ekskæreste ihjel.

Han ville dermed kun erkende at have udøvet grov vold mod ham.

Med en dom for drabsforsøg har retten vurderet, at manden har haft til hensigt eller i hvert fald burde have indset, at den 19-årige kunne dø af de skader, han fik.

Flere vidner og overvågningsvideo

Episoden fandt sted på Q8 på Banegårdsgade i Odder klokken 14.10 om eftermiddagen langfredag. Der var masser af mennesker til stede og derfor også flere vidner, der har afgivet forklaring i sagen, og hele seancen blev filmet af tankstationens overvågningskameraer. Sammenholdt med den 19-åriges skader var anklageren ikke i tvivl om, at den 51-årige mand skulle tiltales for forsøg på manddrab.

– Hvis man tager både en kniv og en hammer med og direkte opsøger en anden person for derefter at stikke vedkommende mindst 28 gange, slå ham flere gange med en hammer og bevidst påkøre ham to gange med en bil, så mener man det virkelig. Jeg har sjældent oplevet så brutalt et overfald på et andet menneske, som det har været tilfældet i denne sag, sagde specialanklager Jesper Rubow i forbindelse med byretsdommen.

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Powered by Labrador CMS