Skip to main content

Teenagedrenge fængslet i drabssag

En 25-årig mand sidder fængslet for at have dræbt en 31-årig mand. Torsdag fulgte to teenagedrenge trop.

Den 31-årige blev fundet død på gaden foran sit hjem i Gundsømagle. Foto: Local Eyes

Den 31-årige blev fundet død på gaden foran sit hjem i Gundsømagle. Foto: Local Eyes

To personer, der onsdag blev anholdt og sigtet for medvirken til drabet på 31-årige Jonas Drewsen i Gundsømagle, er blevet fængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde torsdag. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Ved grundlovsforhøret oplystes det også, at der er tale om to 17-årige drenge, der nu er sigtet for medvirken til knivdrabet, hvor en 25-årig mand også sidder fængslet for drab. De to teenagere nægter sig skyldige, skriver Ekstra Bladet, som var til stede ved grundlovsforhøret.

Dørene ved retsmødet torsdag blev lukket for offentligheden og dermed pressen. Derfor holdes det hemmeligt, hvad de to sigtede eventuelt fortalte i retten. Der er også nedlagt et navneforbud for drengene.

Allerede fredag blev den 25-årige mand anholdt, og dagen efter blev han varetægtsfængslet i sagen. Han blev, som det er almindeligt i drabssager, varetægtsfængslet i fire uger.

Når de to drenge torsdag kun blev varetægtsfængslet i tre uger, er det formentlig af praktiske årsager. Dermed udløber fængslingen af alle tre sigtede nemlig samtidig.

Jonas Drewsen blev torsdag klokken 22.46 fundet alvorligt kvæstet på gaden nær sit hjem i Stoustræde. Han døde senere af sine kvæstelser, der ifølge politiet stammer fra knivstik. Selve overfaldet er sandsynligvis sket i den 31-åriges bolig.

SN.dk har i flere artikler skrevet om sagen, og mediet – der er lokalt – har antydet, at der altså var tale om et drab med baggrund i en handel med hash. Mediet skriver også, at den 25-årige, der allerede er fængslet, i januar 2018 blev idømt fængsel i tre år og 10 måneder for et spektakulært rambuktyveri i Nykøbing Sjælland.

Politiet forventer ikke flere anholdelser i sagen.

Del din kommentar