Skip to main content

To drenge dømt for ildspåsættelse og hærværk

To unge drenge er blevet idømt fængselsstraf for ildspåsættelse af to biler samt hærværk.

En 16-årig og en 17-årig er blevet idømt betingede fængselsstraffe for at sætte ild til to biler samt hærværk med en skole. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En 16-årig og en 17-årig er blevet idømt betingede fængselsstraffe for at sætte ild til to biler samt hærværk med en skole. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fredag afgjorde Retten i Glostrup, at to unge mænd skulle modtage fængselsstraffe for at have sat ild til to biler og begået hærværk mod en skole i Skovlunde.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Drengen – en 16-årig og en 17-årig – var tiltalt for at sætte ild på to biler på Ejbyvej i Skovlunde den 12. august 2019. Derudover var de også tiltalt for at have begået hærværk mod en skole på Lundebjerg i Skovlunde få dage før.

De to unge mænd har ved brandstiftelse og hærværk ødelagt for knap en kvart million kroner. Det er endnu ikke opgjort, hvor meget de unge drenge selv skal betale af opgørelsen.

At den 16-årige og den 17-årige nu er blevet dømt, skyldes blandt andet godt politiarbejde.

– Det er blandt andet på baggrund af rigtig godt politiarbejde hos Lokalpolitiet og i Efterforskningen, at vi kunne finde frem til gerningsmændene og nu står med en dom, siger anklageren i sagen Anna Winkel.

Den 16-årige blev idømt ni måneders fængsel, mens den 17-årige modtog syv måneders fængsel. Årsagen til, at den 16-årige er blevet idømt yderligere måneders fængsel, er, at han var i besiddelse af en tidligere betinget dom, mens han også er blevet dømt for forsøg på indbrud og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Grundet drengenes unge alder blev straffene gjort betingede. Desuden bestemte Retten i Glostrup, at sagen også skal behandles af Ungdomskriminalitetsnævnet.

De to dømte modtog deres dom.

Del din kommentar