Vildt vejr kommer pludseligt

Forinden en tirsdag, hvor det bliver stort set vindstille.

Udgivet Opdateret

Vejret den 13. oktober 2020 byder flere steder i landet på en tåget morgen. Kigger vi et døgn frem bliver det en anden bekymring, men det vender vi tilbage til.

Det gælder særligt for den sydlige og østlige del af landet. Det være sig Sønderjylland, Fyn, Sjælland og Lolland-Falster, hvor man frem til en gang i løbet af formiddagen må regne med nedsat sigtbarhed.

Sådan lyder det tirsdag morgen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

De samme egne har til gengæld noget at glæde sig over, når tågen letter.

Det er nemlig også her, der i løbet af tirsdagen vil være bedst chancer for at se solen, siger vagthavende meteorolog fra DMI, Anja Bodholdt:

– Dagen vil starte med mange skyer over landet og enkelte byger, men solen vil også kigge frem. Det bliver nok især i den sydøstlige del af landet, siger Anja Bodholdt.

Dagens temperaturer vil tirsdag ligge mellem 10 og 13 grader, hvor det bliver højest.

Blæser op

Tirsdagen starter stort set vindstille.

I løbet af dagen vil det dog blæse op, og vinden dreje i nordøstlig retning.

Alligevel bliver det tilsyneladende ikke til mere end en let til jævn vind tirsdag.

Onsdag er til gengæld en anden snak.

Her vil særligt Bornholm blive ramt af kraftig vind, lyder det fra DMIs Anja Bodholdt:

– Det kommer i særdeleshed til at gå ud over Bornholm. Her kan man opleve vind op til hård kuling og vindstød af stormstyrke. Resten af landet vil også få blæst, jævn til hård vind, men ikke i samme kaliber som Bornholm og Østersø-området, siger Anja Bodholdt til Newsbreak.dk.

Vindhastighed og vindstyrke

Vindhastighed
Betegnelse for den vandrette hastighed hvormed luftmolekylerne bevæger sig i forhold til omgivelserne. I meteorologiske sammenhænge angives vindhastigheden oftest som en middelværdi over 10 minutter og måles i m/s eller knob (sømil/time). Se også vindstyrke.

Vindstyrke
I modsætning til vindhastighed er vindens “styrke” også afhængig af lufttætheden og således et udtryk for den kraft, som en vindpåvirkning kan udøve. Vindstyrke måles i Beaufort.

Kilde: DMI

Powered by Labrador CMS