Skip to main content

855 biler tilbagekaldes: Er det din bil?

De nye Mazda 3-modeller bliver kaldt tilbage, fordi hjulmøtrikkerne kan sidde løst.

Flere hundrede Mazda 3 tilbagekaldes, fordi de har for løse hjulmøtrikker. Det drejer sig om modeller produceret i perioden 25. september 2018 og 19. april 2019. Foto: Scanpix

Flere hundrede Mazda 3 tilbagekaldes, fordi de har for løse hjulmøtrikker. Det drejer sig om modeller produceret i perioden 25. september 2018 og 19. april 2019. Foto: Scanpix

Der er problemer med den nye Mazda 3-model, der er blevet produceret mellem den 25. september 2018 og den 19. april 2019. Det betyder, at der i Danmark kaldes 855 tilbage.

De skal på værksted for at få strammet de hjulmøtrikker, der i første omgang ikke blev strammet ordentligt.

Det skriver Ekstra Bladet.

Tusindvis af biler

Der er tale om tusindvis af biler, der har problemer med for løse i hjulmøtrikker. Ifølge Consumer Reports er det 25.003 biler i USA, der tilbagekaldes.

Mens det i Danmark løber op til 855 biler.

De mange biler tilbagekaldes nu, fordi fejlen ved hjulmøtrikker blev opdaget 9. april.

Risiko for uheld

Der kan være voldsomme risici, hvis ikke hjulmøtrikkerne på Mazda 3 bliver spændt.

Ifølge den amerikanske trafiksikkerhedsmyndighed NHTSA kan hjulmøtrikkerne under kørsel løsne sig og falde af, i værste fald kan det føre til at hjulet falder af.

Men en talsmand fra Mazda fortæller, at de ikke har fået henvendelser om, at det er sket.

Lagerbiler

I Danmark er der tale om 855 biler. Og ifølge Mazda Danmark er mange af de Mazda 3-biler, der har løse hjulmøtrikker, lagerbiler.

Det betyder, at bilerne bliver alligevel ville blive tjekket igennem, da det er en del af den normale klargøring inden bilerne bliver afleveret til forhandlerne.

Del din kommentar