Skip to main content

Badehotellets powerpar: -Vi nyder det

Skuespillerindens celebre mand tjekker ind på "Badehotellet", ligesom at parrets søn også har medvirket

Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen har været gift siden 1989. De spiller begge med i seneste sæson af Badehotellet. Foto: Scanpix.

Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen har været gift siden 1989. De spiller begge med i seneste sæson af Badehotellet. Foto: Scanpix.

“Badehotellet” har slået dørene op for endnu en sæson, og blandt de faste gæster, som ferierer på det nordjyske badehotel ud til Vestkysten, er tobaksfabrikant-direktøren og enkefruen Alice Frigh.

Det er skuespillerinden Anette Støvelbæk, som for ottende sæson i streg indtager rollen, og det er et glædeligt gensyn, fortæller hun.

– Vi kender vores karakterer enormt godt efterhånden, men der er hele tiden den dejlige joker med, der hedder Stig og Hanna (seriens forfattere Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, red.), som gør, at vi bliver ved med at blive, og det er noget af det, der holder en på tæerne, fortæller Anette Støvelbæk.

I sæsonen entrerer Anette Støvelbæks celebre mand, Lars Mikkelsen, også.

Han spiller teatermaleren Svend Damm, som kender hr. Weyse og hans hustru, fru Helene – spillet af Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil – særdeles godt.

-Skønt at spille sammen

Om de to har scener sammen, kan Anette Støvelbæk ikke afsløre.

– Jeg synes bare, det er dejligt, at Lars er med. Det er virkelig skønt, siger hun og fortsætter:

– Jeg ved også, at Stig og Hanna er rigtig glade for Lars og har haft ham i tankerne i mange år faktisk, også inden de satte “Badehotellet” i søen, så det var skønt, at det endelig kunne lade sig gøre.

De har begge tidligere medvirket i DR-dramaet “Krøniken”, og så medvirker de også i den romantiske komediefilm “Venuseffekten”, som efter planen får premiere den 25. december 2021.

– Vi snakker tit sammen om arbejde. Men Lars er jo en garvet skuespiller, og han ved alt om “Badehotellet” fra mig gennem de sidste otte år, så på den måde behøvede jeg ikke at blande mig med gode råd, siger Anette Støvelbæk.

– Men selv om man er garvet, så er hver rolle stadig en ny udfordring, som man selvfølgelig gerne vil løse så godt som overhovedet muligt, og sådan er jeg også sikker på, at det er for Lars.

Sønnen medvirker også

Også parrets ældste søn, den fremadstormende skuespiller Lue Støvelbæk, har medvirket i “Badehotellet” og spillede – meget passende – fru Frighs søn, Leslie.

Tidligere har Lue Støvelbæk også spillet søn til Lars Mikkelsens karakter, Søren Ravn, i DR-succesen “Borgen”.

– Det, at vi er tre skuespillere i familien nu, gør, at vi vil komme til at krydse hinandens veje indimellem, og nu blev det lige “Badehotellet”, siger Anette Støvelbæk og fortsætter:

– Jeg synes da også, det er skægt, at Stig og Hanna tænker, at det kunne være sjovt at få nogle familiemedlemmer ind på kryds og tværs – det har vi jo haft nogle gange allerede.

– Men de havde aldrig valgt at tage nogen med, som de ikke også syntes, var gode skuespillere og helt rigtige til rollen. De er meget ærekære, siger hun om forfatterne, som meget apropos også danner par privat.

Ikke eneste ægtepar

Anette Støvelbæk er ikke den eneste skuespiller på “Badehotellet”, som får besøg af sin ægtefælle i sæsonen.

Skuespilleren Andreas Jebro tjekker nemlig ind på “Badehotellet” i rollen som arkæologen Claus Villumsen og har scener over for bestyrerinden Amanda, som spilles af hans hustru, Amalie Dollerup.

I tidligere sæsoner er Birthe Neumanns mand, Paul Hüttel, også tjekket ind. De har haft en del scener over for hinanden som henholdsvis den faste feriegæst fru Fjeldsø og lægen dr. Ploug.

Anette Støvelbæk har medvirket i samtlige sæsoner af “Badehotellet”, og – når sidste afsnit løber over skærmen i marts – i alle 50 afsnit af TV2’s seersucces.

Midt i Anden Verdenskrig

Seriens fortælling begyndte i sommeren 1928 og er nu nået til sommeren 1941, hvor Anden Verdenskrig raser for anden sommer i træk, og blot lidt længere nede af stranden har tyskerne beslaglagt nabohotellet, og det påvirker gæsterne, som ellers forsøger at feriere, som om intet er hændt.

– Jeg synes, forfatterne har gjort sig virkelig mange tanker og har skrevet fem raffinerede afsnit, som får den store verden ind i de små historier. Serien har ud over et skønt persongalleri også rigtig meget på hjerte, siger Anette Støvelbæk.

– Det er dejligt at få lov til at bruge sig selv og være i sit fag, samtidig med at verden er på den anden ende grundet corona, og selvfølgelig fordi vi ved, at der sidder et publikum derude, som glæder sig til at se videre i universet.

“Badehotellet” kan ses på TV2 og TV2 Play hver mandag klokken 20.00.

Del din kommentar