Skip to main content

Det bliver ved: Endnu flere bæ-bær trækkes tilbage

Coop har nu udvidet antallet af varer, der trækkes tilbage på grund af risiko for smitte med roskildesyge.

Gider du heller ikke sidde på tønden i dagevis? Så skal du undgå at spise dette. Modelfoto: Scanpix

Gider du heller ikke sidde på tønden i dagevis? Så skal du undgå at spise dette. Modelfoto: Scanpix

Har du hang til smoothies med frosne jordbær, og synes du, det er absurd spild af tid at hænge på lokum dagen lang med skidt stående ud af begge ender, så kan det være en endog meget god idé at læse med her. For Coop meddeler nu, at det også hos koncernen her har vist sig som en større opgave at få trukket samtlige pakker med frosne jordbær, der er inficeret med norovirus – den der gider roskildesyge – tilbage.

Tidligere har det også gjort sig gældende for Dagrofa, der ad to omgange måtte trække forsne jordbær fra Belgien tilbage. Coops stammer fra Polen, men udfordringen er den samme – lige som timingen.

Hvis bærrene ikke varmebehandles tilstrækkelig, så virus dræbes, kan du blive rigtig syg af norovirus. Symptomerne er opkast, kvalme og diarré, der typisk kommer listende et eller to døgn efter smitten og oftest varer op til tre dage, meddeler Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelsen.

Udvidet tilbagetrækning

Coop har allerede én gang meddelt, at et parti med frosne jordbær solgt i Coops mange forskellige butikker kunne indeholde norovirus. Dermed er der tale om en udvidet tilbagetrækning denne gang. Det skyldes ifølge Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen, at en grundig gennemgang har vist, at der ikke var tilbagekaldt tilstrækkeligt.

– Nu har vi været det hele i gennem og er sikre på, der ikke er flere tilbage, der kan smitte, siger han til Newsbreak.dk mandag.

Pakkerne med frosne jordbær sælges fra Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´brugsen, Brugsen, Fakta, Fakta Q og hjemmesiden Coop.dk/MAD under navnet “Dit valg” og har en nettovægt på 400 gram.

De er pakket for Coop af Polarica i Polen, og de berørte pakninger har en af følgende “bedst før-dato”: 06.04 2018, 14.04 2018, 21.05 2018 eller 01.06 2018. Pakkerne er forsynet med lot-nummer: L16280, L16288, L16326 eller L16336.

Også problem i Belgien

Som nævnt er det ikke kun Coop, der har problemer med de frosne jordbær. Det samme gælder for Dagrofa.

Newsbreak.dk kontaktede Dagrofa, der står for salg af et lignende produkt til fødevare-kæder i hele landet, da første tilbagekaldelse her fra blev sendt ud. Dengang bad presseafdelingen om at få spørgsmål tilsendt på mail for at kunne besvare dem på bedst mulig måde. Dagrofa har lovet at vende tilbage, når de har fået svar på tilsendte spørgsmål, men det er altså endnu ikke sket. Derfor kan Newsbreak.dk ikke præcisere tilbagekaldelsen yderligere end nedenstående:

Mærke: Gestus
Nettovægt: 400 g
Produktionsdato: 23/9-2016 (ny dato), 11/10-2016 (ny dato) og 25/10-2016
Bedst før dato: 23/9-2018 (ny dato), 11/10-2018 (ny dato) og 25/10-2018
Lot-numrene: L6266xx, L6284xx og L6298xx  (xx angiver forskellige bogstavkombinationer)
EAN stregkode: 5701410376215
Pakket i: Belgien

Gestus-bærrene er solgt i MENY, SPAR, KIWI, min Købmand, Letkøb, Liva samt hos købmænd og kiosker uden for kæde.

Del din kommentar