DMI advarer om voldsomt regnvejr: Der er risiko for skybrud

Visse dele af landet kan få 15 millimeter regn på blot en halv time.

Udgivet Opdateret

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har tirsdag eftermiddag udsendt et varsel om kraftig regn, der risikerer at ramme store dele af landet i løbet af eftermiddag, aften og nat.

– Vi regner med, at det bliver den centrale og den sydlige del af landet, der får mest. Det er ved at gå i gang i Jylland, og senere vil det rykke østpå, fortæller Mogens Rønnebek, kommunikationsmeteorolog ved DMI.

De steder af landet, der er i farezonen for at blive ramt af kraftig regn, risikerer at få mellem 25 og 35 millimeter på seks timer, og Mogens Rønnebek fortæller derudover, at der er fare for skybrud i visse dele af landet.

Få steder slipper fri

Præcist, hvor det bliver værst, er svært at spå om, men Mogens Rønnebek er dog ret sikker på, at Nordjylland går fri sammen med Bornholm.

– Det er i hele resten af landet, at der er risiko, fortæller Mogens Rønnebek.

Der er blevet udsendt en pressemeddelelse til www.dmi.dk, hvor man kan læse, at “kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.”

Mogens Rønnebek fortæller, at det forventes, at det dårlige vejr vil stå på til og med onsdag formiddag.

– Her vil det så forsvinde igen, fortæller Mogens Rønnebek til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS