Skip to main content

DMI: Her bliver det varmest

Vi får endnu en dag med fuld smæk på solen.

Det føles nærmest som sommer – og det varme vejr fortsætter ifølge DMI.
Det føles nærmest som sommer – og det varme vejr fortsætter ifølge DMI.
Tørkeindekset. Foto: DMI
Tørkeindekset. Foto: DMI

Nød du vejret i går, skærtorsdag? Så kommer du helt sikkert også til at kunne li’ det vejr, som meteorologerne har til dig i posen i dag, langfredag. For solen og varmen fortsætter med uformindsket styrke.

Det fortæller vagtchef Dan Nilsvall, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

– Det bliver ved. Ikke bare i dag, men også de kommende dage, siger Dan Nilsvall, der langfredag forventer mellem 15 grader og 20 grader – varmest i den vestlige del af Jylland. Lokalt kan temperaturen ifølge vagtchefen komme over 20 grader.

– Det er ret varmt for årstiden. Men ved kyster med pålandsvind, der er det altså noget køligere. Helt ned til omkring 10 grader. Samtidig er det nogle kolde nætter vi har. I Østjylland er der fredag morgen målt temperaturer ned under frysepunktet og det kan fortsætte de kommende nætter, hvor det også kan blive ret koldt. Mellem frysepunktet og fem graders varme, siger Dan Nilsvall.

Varmen bliver liggende

De kommende dage bliver varmen tilsyneladende liggende over Danmark.

– Lørdag kommer til at ligne fredag ret meget. Søndag og mandag falder temperaturen et par grader, men det bliver stadig varmt og solrigt. Vinden kan skifte lidt, hvor den lige nu kommer fra øst. Men det er stadig kun en svag til jævn vind, siger Dan Nilsvall, der dermed ser ud til at kunne garantere en varm, solrig og ret vindstille påske.

Tørkerisiko

Ifølge DMI er der i øvrigt høj risiko for tørke rigtig mange steder i landet, fordi det er så varmt – og bliver ved. Tørkeindekset er på landsplan over seks, mens det i Nordjylland og nogle steder i det nordlige Sjælland er helt over otte.

Derfor mener DMI altså, at det er vigtigt, at du i de kommende dage passer på, hvis du skal tænde bål eller grill.

Del din kommentar