Skip to main content

Dum parkering koster lastbilchauffør 54.000

En lastbilchauffør fra Stevns kan nu se frem til en klækkelig bøde. Der var i den grad rod i papirerne. Og lidt til.

En chauffør skal betale en dyr bøde, efter han blev taget af en betjent. På politiets parkeringsplads. Derudover kan han se frem til en sigtelse efter straffeloven. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.

En chauffør skal betale en dyr bøde, efter han blev taget af en betjent. På politiets parkeringsplads. Derudover kan han se frem til en sigtelse efter straffeloven. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.

Det er altid en god ide at tjekke skiltene, inden man parkerer sit køretøj.

Det må en lastbilchauffør sande. En parkering et knapt så smart sted endte med at koste ham 54.000 kroner.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Fredag morgen klokken 06.00 mødte en betjent på arbejde hos Tungvognscenter Øst, der har til huse i Greve, og på parkeringspladsen holdt en lastbil parkeret, som betjenten ikke umiddelbart kendte noget til.

Parkeringspladsen bruges normalt til at parkere lastbiler, som færdselsafdelingen har udtaget til kontrol.

Betjenten gik derfor hen og bankede på førerhuset, hvor en 52-årig lastbilschauffør fra Hårlev på Stevns sad og fik sig et hvil.

Rutinetjek

Betjenten besluttede sig for at udføre en kontrol af føreren, og det viste sig at være en god ide.

– Lastbilchaufføren havde ikke styr på sit førerkort. I lastbilen fandt vi nemlig, at han brugte både sit eget og sin hustrus førerkort, og det er selvsagt ulovligt, fortæller politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Når man som fører skal køre et køretøj med en digital eller intelligent takograf, skal et førerkort benyttes.

På den måde kan politiet se, hvem der har kørt lastbilen hvornår, og dermed om køre- og hviletidsreglerne er overholdt. Hvis en fører benytter to førerkort, kan pågældende køre videre i lastbilen, selvom det egentlig er tid til hvil.

– Det er en ganske alvorlig forseelse, at manden har brugt to førerkort. Et førerkort er et personligt dokument, og når denne fører så bruger to kort, kan man mistænke ham for ikke at have overholdt køre- og hviletiderne. Det kan betyde trafikdrab, hvis en chauffør der er for træt sætter sig bag rattet, siger Henrik Fobian.

At betale

Bødepåstanden i en sag som denne er på 54.000 kroner.

Foruden en sigtelse for overtrædelse af køre – hviletidsbestemmelserne blev lastbilchaufføren sigtet for overtrædelse af straffeloven, da anvendelse af en andens førerkort er en overtrædelse af reglerne om personelfalsk.

“Sagen vil blive afgjort senere ved et retsmøde”, skriver politiet.

Del din kommentar