Skip to main content

Fængselsbetjent kørt på skadestuen: Udsat for voldsomt overfald

En indsat i Storstrøm Fængsel overfaldt søndag en fængselsbetjent med en sok indeholdende en tundåse.

Overfaldet på en fængselsbetjent søndag aften i Storstrøm Fængsel var angiveligt en hævnaktion for en episode, der opstod søndag formiddag. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Scanpix

Overfaldet på en fængselsbetjent søndag aften i Storstrøm Fængsel var angiveligt en hævnaktion for en episode, der opstod søndag formiddag. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Scanpix

En fængselsbetjent i Storstrøm Fængsel på Falster blev søndag aften udsat for et groft overfald. Det oplyser Fængselsforbundet i en pressemeddelelse. Fængslet er et stort set nyt fængsel, hvor en stor del af de indsatte har banderelationer.

En indsat i fængslets bandeafdeling gik hen mod betjenten og slog ham gentagne gange i hovedet med en sok indeholdende en metalgenstand, fremgår det er meddelelsen. Ritzau skriver, at det var en tundåse.

Efter overfaldet lagde den indsatte sig på gulvet og afventede at blive lagt i håndjern.

Der var angiveligt tale om en målrettet hævnaktion mod fængselspersonalet fra bandemiljøet, nærmere bestemt medlemmer af banden Loyal to Familia (LTF), i fængslet.

Hjemme igen

Søndag formiddag var der således opstået en voldelig situation i samme fængsel mellem et LTF-medlem, der er indsat i fængslet, og en anden fængselsbetjent.

Overfaldet søndag aften var derfor en “bytter”, som institutionschef i Storstrøm Fængsel Michael Gjørup beskriver det.

Den slagne betjent blev kørt til skadestuen i stærkt forslået tilstand. Institutionschefen oplyser mandag, at betjenten er hjemme igen.

Fængselspersonalet vil nu gennemgå overvågningsbilleder fra det område, hvor overfaldet fandt sted, for at finde ud af, hvad der præcis skete.

Ifølge Michael Gjørup vil overfaldet betyde, at nogle af de indsatte på fængslets bandeafdeling vil blive flyttet til andre afdelinger af fængslet.

Del din kommentar