Hans hus blev gennemrodet i jagten på Emilie Meng: Nu kræver han 75.000 kroner

En dengang 67-årig pensionist i Korsør fik sit hus endevendt flere gange af politiet. Nu vil han have erstatning.

Politiet ransager huset på Tårnborgvej i Korsør i sagen om Emilie Meng. Det er Kim Kliver i døråbningen. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hele fem gange fik den dengang 67-årige beboer af et helt særligt hus på Tårnborgvej i Korsør endevendt sit hus af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der ledte efter den forsvundne teenager Emilie Meng, der forsvandt sporløst søndag 10. juli 2016 meget tidligt om morgenen.

På baggrund af borgerhenvendelser vurderede politiet nemlig, at det var nødt til at reagere. Mindst én af henvendelserne gik på, at en person hørte pigeråb gennem en væg. Særligt den sidste ransagning af huset på Tårnborgvej var noget gennemgribende og særdeles inkriminerende, synes beboeren.

Emilie Mengs lig blev fundet i et vandhul ved Regnemarks Bakke den 24. december, og allerede inden da afskrev politiets efterforskningsleder Kim Kliver over for Newsbreak.dk muligheden for, at den dengang 67-årige FP havde noget med sagen at gøre.

– Konklusion er, at de oplysninger, vi har fået, ikke har kunnet bekræftes. Der kan ikke gemme sig en person som Emilie på adresserne, sagde Kliver efter en række ransagninger.

Meldt til politiet

I kølvandet på den sidste ransagning følte FP sig så trådt på, at han skred til handling.

På baggrund af privat opsat aflytning blev FPs nabo meldt til politiet. Det skyldtes, at den private aflytning var medvirkende til, at flere personer følgende blev mistænkt i sagen og med en ransagningskendelse i politiets hænder fik endevendt deres hjem. Det oplyste de mistænktes advokat Steen Djurtoft til Ritzau i slutningen af oktober.

Aflytningen blev optaget på lydfiler, som kom i ordensmagtens hænder og siden benyttet til at skaffe omtalte ransagningskendelse. Naboen, der blev meldt, havde ifølge advokaten tillige fortalt politiet, at der blev hørt råb om hjælp og banke-lyde fra ejendommen på Tårnbogvej, der efterfølgende blev aflyttet.

Sag aflyst

FPs advokat Djurtoft har rejst en erstatningssag ved retten, fordi politiet kategorisk har afvist at udbetale erstatning til beboeren – altså ud over de 1200 kroner per ransagning, plus penge til rengøring og udbedring af skader, som er den almindelige takst for “tort og svie”, skriver Sjællandske. Afvisningerne er først givet af statsadvokaten og senere bekræftet af rigsadvokaten.

– Vi kræver en erstatning på 75.000 kroner ved retten. Så må vi se, hvad retten kommer frem til. Der er ikke rigtig nogle lignende sager at støtte sig til, så det er da ikke usandsynligt, at vi efterfølgende vil gå videre til landsretten og måske endda til Højesteret, hvis vi ikke i første omgang når et tilfredsstillende resultat, siger Steen Djurtoft til avisen.

Sagen var egentlig berammet ved Retten i Næstved 5. marts, men advokaten oplyser til Sjællandske, at den blev aflyst, fordi dommeren var blevet syg. Der er endnu ikke blevet fastsat en ny dato for sagen.

I flere medier har manden tidligere fortalt om oplevelsen og inkrimineringen, og han bekræftede selv 24. oktober over for BT, at det endnu engang var hans bopæl, der var mål for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ransagning den dag.

– Jeg troede denne her sag var afsluttet. De har jo været der med lys og varmesøgere for at finde ud af, om der var hulrum i mit hus, men nu kommer der så teknikere fra København og splitter mit hus ad, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre, sagde beboeren til BT.dk.

Powered by Labrador CMS