Skip to main content

Kevin Magnussen i uvant rolle

Femteplads i debutløb var ikke, hvad Magnussen havde håbet på, men det var sjovt at være med i topstriden.

Magnussen ses her under træningen op til 24 timers-løbet. Foto: John Raoux/Scanpix

Magnussen ses her under træningen op til 24 timers-løbet. Foto: John Raoux/Scanpix

Kevin Magnussens Formel 1-karriere var ikke ligefrem præget af topplaceringer.

Men med Chip Ganassi Racing-holdet fik danskeren søndag debut i Imsa-serien i det prestigefyldte løb 24 Hours of Daytona, og her var hans bil med i kampen om sejren til det allersidste.

En punktering med syv minutter tilbage resulterede ganske vist i en skuffende afslutning på et døgns racerløb for Magnussens bil.

Danskeren forsøger dog at fokusere på det positive efter femtepladsen.

– Første løb med Chip Ganassi Racing og første gang, jeg kørte med helt fremme meget længe. Det har jeg savnet, skriver Magnussen på Twitter.

– Selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at vi ikke kunne holde fast i førstepladsen, men bilen føltes fremragende og konkurrencedygtig.

Måtte dele bilen

Magnussen delte bil med hollandske Renger van der Zande og Scott Dixon fra New Zealand.

Føringen skiftede ofte i den meget tætte topstrid, og til slut var det van der Zande, der sad i bilen, da den punkterede, og andenpladsen blev udskiftet med en femteplads.

Rollen som kun én af tre kørere var ny for Magnussen.

– Renger gjorde det sindssygt godt. Det var fint, det var ham, der var i bilen, men jeg skal lige vænne mig til at sidde udenfor og glo uden selv at kunne gøre en forskel, sagde Magnussen til TV3 ifølge B.T.

Generelt var løbet “megaspændende”, fortæller danskeren efter løbet, som var det første i 2021-sæsonen i Imsa WeatherTech SportsCar Championship.

Der går næsten to måneder, før Imsa-seriens næste løb skal køres. Her gælder det 12 timer på Sebring International Raceway 20. marts.

Del din kommentar