Skip to main content

Kvinde ville dræbe samlever: Stak ham flere gange med en kniv

En grønlandsk kvinde er blevet idømt tre års anbringelse på en anstalt, fordi hun forsøgte at dræbe sin samlever.

Drabsforsøget skete her i Tasiilaq, hvor parret bor. Foto: Google Maps

Drabsforsøget skete her i Tasiilaq, hvor parret bor. Foto: Google Maps

Mandag blev en 55-årig kvinde fra den grønlandske by Tasiilaq dømt til tre års anbringelse på en anstalt, fordi hun i maj forsøgte at dræbe sin mandlige samlever.

Kvinden har siddet tilbageholdt siden episoden i maj, hvor hun stak samleveren i alt fem gange med en kniv. Han var efterfølgende i fare for at dø, og derfor er kvinden blevet dømt af Sermersooq Kredsret for forsøg på manddrab.

– Jeg er tilfreds med, at retten har vurderet sagen på samme måde som anklagemyndigheden og har dømt den tiltalte for forsøg på manddrab, siger Jannick Gray, politibetjent i Tasiilaq, der mødte som anklager i sagen.

Han forklarer i en pressemeddelelse, at det i sager med knivvold kan være vanskeligt at vurdere, om gerningsmanden har haft til hensigt at dræbe, eller kun har haft til hensigt at såre eller skade vedkommende.

Kvindens straf blev udmålt til tre års anbringelse, hvilket er en anelse mindre end de tre og et halvt år, som er praksis, og som også var anklagemyndighedens påstand i sagen.

– Retten valgte at fastsætte en lavere foranstaltning, end anklagemyndigheden havde påstået, blandt andet fordi at der havde været en voldsepisode mellem parterne forud for knivstikkeriet. Vi har derfor godtaget dommen, da det blev begrundet, hvorfor kvinden fik en lidt kortere anstaltsanbringelse, siger Jannick Gray.

Den 55-årig kvinde modtog også dommen, og hun er overgået direkte til afsoning.

Del din kommentar