Mand død kort efter anholdelse

Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger sag, hvor en mand er død efter anholdelse af Københavns Politi.

Københavns Politi anholdt natten til mandag en 52-årig mand, der efterfølgende afgik ved døden. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Udgivet Opdateret

En 52-årig mand døde natten til mandag efter at være blevet anholdt af Københavns Politi.

Det fremgår af en meddelelse fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der blandt andet undersøger sager, når personer dør i politiets varetægt.

Københavns Politi underrettede klokken 04.22 natten til mandag DUP om, at politiet kort forinden havde anholdt en 52-årig mand, der efterfølgende afgik ved døden. De pårørende er underrettet.

Efterforsker sagen

Politiklagemyndigheden oplyser, at den efterforsker sagen, fordi en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Når efterforskningen i sagen er slut, er det op til statsadvokaten at afgøre sagen.

DUP oplyser ikke, hvorfor manden blev anholdt eller nærmere omstændigheder ved dødsfaldet. Den skriver, at den på nuværende tidspunkt ikke har yderligere oplysninger.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, (Politiklagemyndigheden) varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.

Politiklagemyndigheden efterstræber at sikre en retfærdig sagsbehandling for alle involverede og arbejder hverken i borgerens eller politiets tjeneste, men i sandhedens tjeneste. Det vil sige, at hverken borger eller politi vægtes højere end den anden i en sags efterforskning og afgørelse.

Kilde: Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Powered by Labrador CMS