Nyt liv på kongens slot

Slottet Tatoi hvor eks kong Konstantin og prinsesse Anne-Maries har boet og hvor hans forældre ligger begravet, skal igen slå dørene op

Udgivet Opdateret

Det græske slot Tatoi, der er beliggende udenfor Athen skal genåbnes. Det har den græske regering besluttet. Dog ikke som slot men i stedet som et femstjernet luksus spa-hotel. Det skriver blandt andet Royal Central.

Slottet, der har tilhørt det græske kongehus, blev beslaglagt af myndighederne, da nu eks kong Konstantin sammen med sin hustru, danske prinsesse Anne-Marie, i 1967 måtte flygte ud af landet efter monarkiets fald.

Siden har det stået øde hen og er i kraftigt forfald.

Et sted fyldt med minder

I sin storhedstid fungerede Tatoi som kongefamiliens feriebolig og det var også her kong Konstantin og dronning Anne-Marie trådte frem for pressen, efter de var blevet gift i 1964.

Det er desuden i haverne omkring slottet, flere fra den kongelige familie, blandt andet eks kong Konstantins egne forældre, kong Paul og dronning Frederikke, ligger begravet.

Satser på helårsturisme

Den græske regering ønsker at renovere ejendommen og åbne caféer, restauranter og som nævnt også et femstjernet spa-hotel på slottet. Den gamle hovedbygning, der er fra 1852, skal i sig selv være et museum for den kongelige græske historie.

Haverne, som huser de kongelige gravsteder, skal ligeledes renoveres og på de omkringliggende jorde skal der produceres eksklusive landbrugsprodukter.

”Regeringen ønsker, at Tatoi skal være en helårsattraktion med miljøvenlig infrastruktur. Det er et enormt ambitiøst projekt,” siger kulturminister Lina Mendoni, som står i spidsen for projektet.

Private investorer

Budgettet for renoveringen beløber sig til 130 millioner euro eller lige knap én milliard danske kroner. Regeringen er overbevist om, at ejendommens royale historie vil kunne tiltrække flere turister til landet og håber i den forbindelse på, at projektet vil interessere og tiltrække private investorer.

Der fremgår ikke nogen tidsplan for det stort anlagte projekt.

Powered by Labrador CMS