Skip to main content

Ombudsmand: Desperate singler snøres her

Forbrugerombudsmanden er ude med en kras kritik af datingtjenesten Be2.

Søger du kærligheden på nettet, skal du nok ikke gøre det på be2.dk. (Foto: Shutterstock)

Søger du kærligheden på nettet, skal du nok ikke gøre det på be2.dk. (Foto: Shutterstock)

“Selvbevidste singler finder kærester på be2 online dating website.”

Ja, det lyder jo tillokkende, men når man læser Forbrugerombudsmandens advarsel mod datingsiden be2 får piben straks en anden lyd.

Bag de mere eller mindre lokkende anbefalinger fra “danskere” som “Poul” på 56 fra Odense, der proklamerer at “ægte kærlighed kender ingen grænser!” og 42-årige “Pia” fra Køge, der oplevede at “kærligheden til sidst bankede på døren”, gemmer sig nemlig en abonnementsfælde med sæde i Luxembourg, lyder konklusionen fra myndigheden.

Singler er nemlig lokket til med et billigt abonnement, men har efterfølgende opdaget, at der er blevet trukket langt større beløb. Og det er absolut ikke i orden:

”Det er vores vurdering, at Be2 vildleder forbrugerne i strid med både dansk og europæisk lovgivning. Da selskabet hører hjemme i Luxembourg, har vi anmodet de luxembourgske myndigheder om at behandle sagen med henblik på at sikre, at Be2 fremover overholder reglerne,” siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Du kan melde dig ud – men hvordan?

Et andet problem ved hjemmesiden er, at det er uigennemskueligt, hvordan man opsiger sit abonnement på tjenesten.

Det skal nemlig gøres via fax, et brev til Luxembourg eller ved login på hjemmesiden. Ifølge Forbrugerombudsmanden hæver Be2 at abonnementet også kan ophæves over mail – men det er ikke forbrugernes indtryk.

Og det får blot forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen til at fortsætte sin kritik:

”Vi kan konstatere, at forbrugerne har store problemer med Be2. Der bliver opkrævet flere penge end aftalt, det er meget vanskeligt for forbrugerne at opsige deres abonnement, og det fremgår ikke klart, at abonnementet automatisk fortsætter efter prøveperioden. Det vil vi have sat en stopper for.”

Newsbreak.dk forsøger at få en kommentar fra folkene bag hjemmesiden Be2. De er i skrivende stund ikke vendt tilbage.

Del din kommentar