Politiet afslører årsag til stor aktion

Det var en henvendelse fra tysk politi, der torsdag morgen fik Midt- og Vestjyllands Politi til at rykke talstærkt ud til Heimdalsparken og anholde en person.

En henvendelse fra tysk politi natten torsdag, fik tidligt torsdag morgen Midt- og Vestjyllands Politi til at rykke ud og anholde en 22-årig mand i Heimdalsparken i Holstebro.
Udgivet Opdateret

Onsdag morgen var Midt- og Vestjyllands Politi ganske fåmælt om en større aktion, hvor kampklædt politi var mødt op i Heimdalsparken i Holstebro. Nu afslører politikredsen årsagen til aktionen, hvor en person blev anholdt og politiet “undersøgte et mistænkeligt forhold”.

Politiet rykkede ud, fordi tysk politi havde alarmeret om, at en 22-årig mandlig beboer i Heimdalsparken havde lagt et billede, der kunne opfattes som en trussel, ud på et chatforum på netten.

Det var en 22-årig mand med bopæl i Heimdalsparken, der havde lagt et billede ud af sig selv med et automatvåben i hænderne sammen med en “ukonkret trussel”.

Politiet rykkede ud og anholdt den 22-årige omkring klokken syv.

Anholdelsen foregik uden dramatik, men det massive politiopbud kan have virket voldsomt.

– Den type henvendelser bliver altid taget meget alvorligt, og det afføder altså en kraftig reaktion fra politiet. Vi kan ikke se, om det er ment som en spøg, og derfor tager vi alle nødvendige forholdsregler. Vi er klar over, at det kan se voldsomt ud, når vi rykker talstærkt frem i tung udrustning. Men vi følger et fast koncept for at sikre, at vi har kontrol over situationen – uanset hvordan den udvikler sig, udtaler politiinspektør Claus Nørgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse fra politikredsen.

Politiet fandt automatvåbnet i den 22-åriges lejlighed, og det viste sig, at der var tale om et softgun-våben, der i høj grad lignede et ægte våben.

Den 22-årige er sigtet for at fremsætte trusler, der er egnet til at fremkalde alvorlig frygt. Politiet forventer, at han vil blive løsladt i løbet af dagen, men efterforskningen i sagen fortsætter.

– Selvom der viste sig at være tale om en softgun, er det her en gravalvorlig sag. Når man giver indtryk af, at man er i besiddelse af et skarpt skydevåben og truer med at bruge det, skaber man en meget farlig situation. Vi vil gerne bruge sagen som anledning til at minde om, at et chatforum ikke er det samme som en dagligstue. Internettet er et offentligt rum ligesom en gågade, og man skal lade være med at dele den slags. Det skaber en helt unødvendig frygt og sætter en masse i gang ved politiet, udtaler Claus Nørgaard.

Powered by Labrador CMS