Skip to main content

Vildt: Så mange blev knaldet i politi-razzia

Mere end 1000 røg i nettet.

Politiet har netop gennemført en målrettet kontrol. Og fik mange i nettet. KLIK for mere info. Foto: Rådet for sikker Trafik.
Politiet har netop gennemført en målrettet kontrol. Og fik mange i nettet. KLIK for mere info. Foto: Rådet for sikker Trafik.
Der blev konstateret 1023 forseelser. Foto: Rådet for sikker Trafik.
Der blev konstateret 1023 forseelser. Foto: Rådet for sikker Trafik.

Mere end 1000 danskere modtager – eller har modtaget – en bøde i e-Boks.

Politiet har gennemført en målrettet kontrol.

Politiet gennemførte i uge 21 en målrettet indsat mod cyklister og knallerter med særligt fokus på deres adfærd i trafikken som for eksempel manglende lys, kørsel frem for rødt lys, kørsel på fortov og anden trafikfarlig og generende adfærd.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

Derudover blev der også kigget på køretøjernes tilstand, herunder ændrede knallerter med hastigheder over det tilladte.

36 cyklister og knallertkørere dræbt

I 2017 var cyklister og knallertkørere involveret i lidt over 1000 ulykker med personskade, hvor 27 cyklister og ni knallertkørere blev dræbt. Over den seneste fem-årige periode har antallet af alvorlige ulykker for cyklister og knallertkørere, været status quo.

Ved indsatsen i uge 21 blev der i hele perioden standset 1551 køretøjer herunder biler, cykler og knallerter. Der blev konstateret 1023 forseelser, blandt dem:

* Kørsel frem for rødt/gult lys: 265
* Lygteføring, forkert eller mangelfuld: 2
* Cyklist/knallert – kørsel på fortov/gangsti: 62
* Cyklist/knallert – kørsel mod ensretning: 137
* Benyttet håndholdt mobiltelefon: 147
* Hastighedsoverskridelse ved konstruktivt ændrede knallerter: 42
* Styrthjelm ikke benyttet: 19

Under den tilsvarende indsats i uge 4 i 2019 blev der konstateret lidt flere sigtelser, nemlig 1206. Samtidig blev 3231 køretøjer bragt til standsning, hvilket svarer til cirka det dobbelte af denne uges standsede køretøjer.

– Da vi i færdselspolitiet helt grundlæggende arbejder for at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, og da cykler og knallert i 2017 var repræsenteret i cirka hvert tredje uheld, fortsætter vi også vores fokus på dette område, siger politiassistent, Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Del din kommentar