Vrede over turistattraktion: Hvorfor nu det?!

Et betonfundament har skabt røre i turistland

Vejen til Acropolis er gjort nemmere med en sti af støbt beton. Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS/Scanpix.
Vejen til Acropolis er gjort nemmere med en sti af støbt beton. Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Stemningen er ikke for god blandt dem, der har holdninger til, hvordan der skal se ud ved turistattraktionen Acropolis i Athen i Grækenland. 

Her er der for nyligt blevet støbt et betonfundament, der gør det nemmere for turister at gå til den berømte ruin, og fundamentet giver også kørestolsbrugere mulighed for at komme helt tæt på verdenshistorien. 

Det er dog ikke en beslutning, alle jubler lige meget over. Alexis Tsipras, leder af landets opposition, har krævet, at regeringen stopper "misbruget af vores kulturhistorie," som han formulerer det, ifølge Reuters

Alexis Tsipras mener, at tilføjelsen af betonunderlaget for altid vil forandre det landskab, Acropolis står i, og som i øvrigt er en del af UNESCO's verdensarvsliste. 

Forsvarer byggeriet

Landets kulturminister, Lina Mendoni, forsvarer dog byggeriet. Betonunderlaget er godkendt af det råd, der har ansvar for, hvordan det står til i Acropolis, og Lina Mendoni peger på, at det nye underlag giver flere mennesker mulighed for at se netop Acropolis. 

- Jeg har set mennesker i kørestol komme hertil for første gang og være glade, siger Mendoni ifølge Reuters. 

- Det burde også gøre os glade, fordi det er lige så vigtigt at gøre folk glade, som det er at beskytte vores kulturhistorie, siger Lina Mendoni.

Turistmål

Reuters skriver, at tusindvis af mennesker kommer til stedet på en normal dag, og de fleste tager turen opad en 160 meter lang bakke til fods, en tur der indtil for nyligt gik på en ujævn stenvej, der har ligget der i tusinder af år. 

Den nye sti er støbt i beton, men ifølge Reuters er den ikke lagt direkte på den gamle sti. Der ligger en membran imellem de to overflader som beskyttelse. Manolis Korres, leder af sti-anlægningen, fortæller, at betonstien er nem at fjerne igen, skulle det være nødvendigt. 

I Grækenland skændes landets politikere om den nye betonsti. Foto: ARIS MESSINIS/Scanpix.
I Grækenland skændes landets politikere om den nye betonsti. Foto: /Scanpix.ARIS MESSINIS

Stien blev åbnet i marts, og Reuters har talt med en turist, Michael Kirk, der var forbi Acropolis for at suge verdenshistorien til sig. 

- Jeg synes stadig, at her er smukt. Jeg synes ikke, at det (stien, red.) ødelægger Acropolis overhovedet, siger Michael Kirk til Reuters. 

Powered by Labrador CMS