Disse EU-lande er allerede nu åbne for turister

Det er langt fra alle EU-lande, du kan rejse til, som det ser ud lige nu

Grækenland er et af de lande, hvor du som turist er velkommen allerede nu. Foto: Scanpix/Alexandros Avramidis
Grækenland er et af de lande, hvor du som turist er velkommen allerede nu. Foto: Scanpix/Alexandros Avramidis
Udgivet Opdateret

Sommerferien står for døren, og det ville normalt betyde, at en række EU-lande ville få besøg fra nær og fjern. Coronakrisen har dog sat lidt af en stopper for dine muligheder for at tage hen, hvor du vil, men det betyder ikke, at du er låst til Danmark

DW skriver, at der for nu er stor forskel på, hvor i Europa du kan rejse hen, hvis du har lyst, tid og råd, men at der faktisk findes lande, der er mere eller mindre klar til at tage imod turister med åbne arme. 

Det er i den forbindelse værd at nævne, at Udenrigsministeret løbende opdaterer deres rejsevejledninger for hele verden, og det er vigtigt at have øje for ordet vejledning i den forbindelse. 

I sidste ende bestemmer man selv, om man ønsker at rejse til et land, Udenrigsministeriet måske fraråder alle ikke nødvendige rejser til. 

Grækenland er et godt eksempel. I skrivende stund fraråder Udenrigsministeriet i udgangspunktet rejser til hele landet, med undtagelse af Peloponnes, hvor man "blot" opfordres til at være ekstra forsigtig. 

Alligevel er Grækenland åben for turister fra hele EU. Man skal på en eller anden måde dokumentere, at man ikke er smittefarlig med covid-19, eksempelvis i form af vaccinationsbevis eller en negativ PCR-test, men derudover er man velkommen til at tage på ferie i Grækenland allerede nu. 

Flere mulige destinationer

Frankrig er et andet land, du kan rejse mod, hvis du tør og lever op til visse krav. Udenrigsministeriet mener ikke, at det er tilrådeligt, men landet selv har åbnet for, at vaccinerede EU-borgere kan rejse, som skrev vi 2019, mens rejsende uden vacciner kan komme ind, hvis de er testet negative for covid-19. 

Spanien minder på sin vis om Frankrig i den henseende. Hvis man er vaccineret, har man meget frie turistrammer, mens man kan også kan komme ind i landet, hvis man kan vise, at man er testet negativ for covid-19. 

DW skriver, at både Cypern og Kroatien er mere eller mindre åbne for turister under lignende vilkår som andre åbne EU-lande, og mens Portugal ikke har åbnet op for turister endnu, er man velkommen på Madeira, hvis man vel at mærke lever op til visse krav. 

Her er der lukket

Den kloge læser hæfter sig nok ved, at der er en lang række EU-lande, der ikke er nævnt i denne artikel, og det er der en ganske simpel grund til. 

Der er nemlig rigtig mange lande, der endnu ikke er klar til at tage imod turister, heller ikke fra EU-nabolande, og vil man derhen, må man fortsat væbne sig med tålmodighed. 

Ifølge DW ser det ud til, at alle EU-lande fra den 1. juli forventes at tillade turister fra andre EU-lande, men om det holder stik, må tiden vise. 

Powered by Labrador CMS