Fyrer 20 for chikane

Selskab bag "Candy Crush" og "Call of Duty" er i årevis blevet beskyldt for at have dårligt arbejdsmiljø

Ansatte hos Activision Blizzard i USA har tidligere nedlagt arbejdet i protest mod et dårligt arbejdsmiljø med sexchikane og diskrimination. (Arkivfoto)
Ansatte hos Activision Blizzard i USA har tidligere nedlagt arbejdet i protest mod et dårligt arbejdsmiljø med sexchikane og diskrimination. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Den populære amerikanske spiludvikler Activision Blizzard har fyret 20 medarbejdere efter flere anklager om chikane.

Det skriver avisen Financial Times tirsdag.

Avisen citerer et brev, som virksomheden har sendt ud til sine ansatte.

Ifølge Financial Times har spilfirmaet også planer om at udvide sin HR-afdeling. Det skal blandt andet hjælpe med at sikre "en mere ansvarlig arbejdsplads", lyder det.

Activision Blizzard står blandt andet bag de populære spilserier "Call of Duty", "Candy Crush" og "World of Warcraft".

Ikke rettet problemer

I september oplyste selskabet, at det havde indgået et forlig med det amerikanske ligestillingstilsyn (EEOC) efter flere sager om sexchikane og diskrimination i flere af Activisions afdelinger.

EEOC havde på det tidspunkt efterforsket beskyldninger om sexchikane, diskrimination og trusler om repressalier hos selskabet igennem en tre år lang periode.

Tilsynet fandt i den forbindelse, at Activision ikke havde formået at rette om på problemerne og indføre tiltag, så sådanne sager ikke skulle gentage sig.

Opfordrer til boycut

Det fremgår af et sagsdokument indgivet ved en distriktsdomstol i Californien.

Activision Blizzard sagde også i sidste måned, at selskabet fortsat vil arbejde med tilsynsmyndighederne for at få løst de klager, som spiludvikleren har modtaget fra flere ansatte.

Medarbejdere hos Activision har tidligere opfordret forbrugere til at boykotte spiltitler som "Candy Crush" i kølvandet på afsløringerne.

I september nedlagde flere ansatte også arbejdet i protest.

Blizzard

Blizzard Entertainment Inc. er en amerikansk spiludvikler og producent som blev grundlagt i 8. februar 1991 under navnet Silicon & Synapse af tre kandidater fra UCLA Michael Morhaime, Allen Adham og Frank Pearce.

Baseret i Irvine, Californien, selskabet oprindeligt primært koncentreret sig om oprettelse af spil-porte til andre filmselskaber, før de begynder at udvikle deres egen software i 1993 med udviklingen af spil som Rock N' Roll Racing og The Lost Vikings. 

I 1994 blev virksomheden til Blizzard Entertainment Inc, før de har erhvervet fra en distributør Davidson & Associates. Kort tid derefter, Blizzard afsendt deres gennembrud hit Warcraft: Orcs and Humans. 

Blizzard gik på at skabe flere succesfulde pc-spil, herunder Warcraft, Starcraft og Diablo-serien, og MMORPG World of Warcraft. Den 9. juli 2008, officielt Activision fusionerede med Vivendi Games, der kulminerede i forbindelse med integration af Blizzard mærke i titlen af de resulterende holdingselskabet, men Blizzard Entertainment er fortsat en særskilt enhed med selvstændig ledelse. 

Blizzard Entertainment tilbyder begivenheder mødes spillere og at annoncere spil: BlizzCon i Californien, USA, og Blizzard Worldwide Invitational i andre lande.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS