Ekspert: Måske topper priserne snart

Priserne på energi, dagligvarer og meget andet stiger for tiden, men måske er toppen, altså den samlede top beskrevet som inflationen, snart nået, vurderer Jyske Banks cheføkonom Niels Rønholt

Der kan være håb om, at priserne snart topper. Men der er ikke udsigt til at de falder foreløbig, siger ekspert.
Der kan være håb om, at priserne snart topper. Men der er ikke udsigt til at de falder foreløbig, siger ekspert.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 ØSTJYLLAND

De nuværende høje og stigende priser på blandt andet energi og dagligvarer er ved at have nået toppen.

Det vurderer cheføkonom i Jyske Bank, Niels Rønholt, på dagen, hvor det på baggrund i tal fra Danmarks Statistik står klart, at Danmark ikke siden 1985 har oplevet så høje prisstigninger, som det var tilfældet i marts. 5,4 procent er de samlede forbrugerpriser vel at mærke steget.

Tror ikke på fald

- Jeg tror, at inflationen er tæt på at toppe. Det er udtryk for, at priserne måske stopper med at stige lige så meget, som de har gjort. Deciderede prisfald tror jeg ikke, vi skal regne med, siger cheføkonomen til TV2 ØSTJYLLAND.

Niels Rønholt peger især på de høje energipriser som drivremmen for de generelt stigende priser.

Ændrer sig ikke

- De høje energipriser drypper videre ud i produktionen og når man skal have transporteret varerne. Så stiger rigtig mange varer, men også tjenester i pris, siger Niels Rønholt, som vurderer, at prisniveauet for dagligvarer ikke umiddelbart vil ændre sig til forbrugernes fordel.

- Vi kan være heldige, at energipriserne måske begynder at falde igen, men prisfald på fødevarer og andre forbrugsvarer kommer vi nok ikke til at se over en bred kam, siger Niels Rønholt til TV2 ØSTJYLLAND.

Powered by Labrador CMS