Skip to main content

Brostrøm melder ud om svær beslutning

Sundhedsstyrelsen har nu den viden, som gør, at den helt trygt kan anbefale coronavacciner til gravide

Søren Brostrøm oplyser, at Sundhedsstyrelsen blandt andet har kigget på data fra USA, hvor over 130.000 gravide er blevet vaccineret mod covid-19. (Arkivfoto).
Søren Brostrøm oplyser, at Sundhedsstyrelsen blandt andet har kigget på data fra USA, hvor over 130.000 gravide er blevet vaccineret mod covid-19. (Arkivfoto).Foto: Olafur Steinar Gestsson/Scanpix

Det kræver ekstra grundighed og forsigtighed at anbefale lægemidler, herunder også vacciner, til gravide.

Det er derfor, at Sundhedsstyrelsen først nu anbefaler coronavacciner til gravide og ammende, selv om andre lande har anbefalet det i længere tid, mens fødselslæger og jordemødre herhjemme har presset på for ændringen.

Det siger Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen.

- Vi skal som Sundhedsstyrelse være helt sikker på, at vi trygt kan anbefale vaccinen til de gravide og de ammende. Og der har vi gerne villet kigge grundigt ned i de data, der kommer fra andre lande, som har vaccineret gravide.

- Når det handler om anvendelse af lægemidler, herunder også vacciner til gravide, så er man altid ekstra forsigtig. Alt det, vi ved i dag, vidste vi ikke, da vi for snart trekvart år siden begyndte at udrulle vores vaccineprogram i Danmark.

- Vi har truffet vores beslutning på det tidspunkt nu, hvor vi synes, at vi har den viden, som gør os trygge, siger han.

Søren Brostrøm oplyser, at Sundhedsstyrelsen blandt andet har kigget på data fra USA, hvor over 130.000 gravide er blevet vaccineret mod covid-19.

Derudover har man også kigget på data fra Skotland og helt ny data fra Israel.

Det hele er taget med i den nye vurdering.

Del din kommentar