Field's-mistænkt blev afvist

På grund af hans sygdomshistorik blev 22-årig formodet gerningsmand afvist i specialiseret behandlingstilbud

Udgivet Opdateret

En 22-årig mand, der er den formodede gerningsmand bag et skyderi i Field's 3. juli i år, blev afvist i et behandlingstilbud i psykiatrien.

Det bekræfter Merete Nordentoft, der er medlem af den taskforce, der kulegravede psykiatriens kontakt til den 22-årige, i et interview med Politiken.

Hun er desuden professor i psykiatri og overlæge på Psykiatrisk Center København.

TV 2 og Frihedsbrevet har tidligere på baggrund af en kortlægning af forløbet op til skyderiet beskrevet, at den 22-årige blev afvist i behandlingstilbuddet Opus.

Underlagt tavshedspligt

Merete Nordentoft kan af hensyn til sin tavshedspligt ikke fortælle mere om, hvad der skete i forløbet op til skyderiet. 

Hun siger dog, at det havde været godt for den 22-årige, hvis han havde haft adgang til et specialiseret og målrettet tilbud.

- Der var et behandlingstilbud, hvor han blev afvist på grund af nogle forhold i hans sygehistorie, som gjorde, at man vurderede, at det ikke kunne komme på tale, siger hun til Politiken.

SKYDERIET I FIELD'S

Skyderiet i Field's 2022 fandt sted omkring klokken 17:30 den 3. juli 2022, da en person åbnede ild med en riffel i indkøbscentret Field's på Amager i København. Ved skyderiet blev tre mennesker dræbt og fire såret af direkte skud, som alle er i alvorlige men stabile tilstande (pr. 5. juli 2022). Yderligere tre blev såret af mulige strejfskud, mens 20 personer blev lettere såret i forbindelse med evakueringen af centret.

Københavns Politi fik en anmeldelse om skyderiet kl. 17:35 og rykkede herefter ud mod centeret, hvor de klokken 17:48 anholdt en 22-årig etnisk dansk mand Motivet kendes ikke, men politiet formoder, at den mistænkte handlede alene Dagen efter skyderiet blev han sigtet for tre drab, syv drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

Samme dag var det planlagt, at Harry Styles skulle optræde i Royal Arena, der ligger mindre end en kilometer fra Field's. Selvom det først meldtes ud, at koncerten fortsat ville blive afholdt, blev koncerten senere aflyst. Koncertgængerne blev kørt til Vanløse Station med Københavns Metro-linjerne M1 og M2, der blev lukket midlertidigt for andre rejsende.

Kilde: Wikipedia

Ifølge Frihedsbrevet og TV 2's kortlægning blev den 22-årige afvist i Opus, fordi han under en tidligere indlæggelse i børne- og ungdomspsykiatrien havde udvist symptomer på psykose.

Tre mennesker mistede livet i Field's 3. juli i år, da de blev skudt. Siden har der været diskussion om psykiatriens behandling af den formodede gerningsmand. (Arkivfoto).
Tre mennesker mistede livet i Field's 3. juli i år, da de blev skudt. Siden har der været diskussion om psykiatriens behandling af den formodede gerningsmand. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS