Field's-skyderi muligvis planlagt

22-årig mand har torsdag fået forlænget sin varetægtsfængsling for skyderi, der kostede tre mennesker livet

Udgivet Opdateret

En usædvanlig lang liste af vidner, tekster om mulig planlægning og våbenfund.

Det er nogle af de beviser og forhold, som politiet ser nærmere på i efterforskningen af skyderiet i Field's den 3. juli, hvor tre mennesker mistede livet og syv andre blev ramt af skud.

Det er kommet frem ved et retsmøde i Københavns Byret torsdag, hvor en 22-årig mand har fået forlænget sin varetægtsfængsling i fire uger.

Retsmøde for åbne døre

Den 22-årige har siddet fængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling, og det vil han være frem til i hvert fald 1. december.

Retsmødet torsdag blev holdt for åbne døre. Det var dermed første gang, at offentligheden kunne få indblik i nogle af sagens omstændigheder og politiets efterforskning.

Ifølge B.T. var skyderiet muligvis nøje planlagt af den 22-årige sigtede. Mediet skriver, at han i tekster blandt andet har beskrevet, at man skal holde øje med, hvor folk gemmer sig. 

Redningspersonale foran indkøbscenteret Fields i Ørested, søndag den 3. juli 2022. Tre personer blev dræbt og tre personer er meldt hårdt såret efter skyderi i Fields.
Redningspersonale foran indkøbscenteret Fields i Ørested, søndag den 3. juli 2022. Tre personer blev dræbt og tre personer er meldt hårdt såret efter skyderi i Fields.

SKYDERIET I FIELD'S

Skyderiet i Field's 2022 fandt sted omkring klokken 17:30 den 3. juli 2022, da en person åbnede ild med en riffel i indkøbscentret Field's på Amager i København. Ved skyderiet blev tre mennesker dræbt og fire såret af direkte skud, som alle er i alvorlige men stabile tilstande (pr. 5. juli 2022). Yderligere tre blev såret af mulige strejfskud, mens 20 personer blev lettere såret i forbindelse med evakueringen af centret.

Københavns Politi fik en anmeldelse om skyderiet kl. 17:35 og rykkede herefter ud mod centeret, hvor de klokken 17:48 anholdt en 22-årig etnisk dansk mand Motivet kendes ikke, men politiet formoder, at den mistænkte handlede alene Dagen efter skyderiet blev han sigtet for tre drab, syv drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

Samme dag var det planlagt, at Harry Styles skulle optræde i Royal Arena, der ligger mindre end en kilometer fra Field's. Selvom det først meldtes ud, at koncerten fortsat ville blive afholdt, blev koncerten senere aflyst. Koncertgængerne blev kørt til Vanløse Station med Københavns Metro-linjerne M1 og M2, der blev lukket midlertidigt for andre rejsende.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS