Snydt for 519.000 kroner

To fodermestre kan nu se frem til en klækkelig efterbetaling fra deres tidligere arbejdsgiver, som snød dem i løn

De brasilianske fodermestre Eduardo Frey (tv.) og Samuel Siveris (th.) mener, at de er blevet snydt for løn hos en stor, dansk landbrugsvirksomhed.
De brasilianske fodermestre Eduardo Frey (tv.) og Samuel Siveris (th.) mener, at de er blevet snydt for løn hos en stor, dansk landbrugsvirksomhed.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: Fagbladet 3F

I juni afviste den daglige leder af en stor svineproduktion i Sønderjylland kategorisk, at to fodermestre havde haft overarbejde uden at få betaling for det.

Men nu skal landbrugsvirksomheden efterbetale i alt 519.000 kroner til de to brasilianske fodermestre for manglende betaling af løn samt for bod til deres fagforening, 3F Aabenraa.

Det står klart, efter at parterne nu har indgået et forlig i en lønsag, skriver Fagbladet 3F.

De to fodermestre siger, at de igennem en længere periode arbejde meget mere end, hvad de fik løn for.

Systematisk snyd

3F Aabenraa mener, at de to brasilianske fodermestre har været udsat for systematisk lønsnyd, og at de har skullet arbejde gratis i nogle timer om ugen hos Visø I/S.

- Vi forhandlede sagen i fem timer. Jeg betragter forliget som en retfærdig godtgørelse til vores medlemmer. Jeg er glad for, at sagen nu er afsluttet, siger faglig sekretær hos 3F Aabenraa Steve Belting.

Den daglige leder hos svineproducenten har ingen kommentarer.

Powered by Labrador CMS