Skip to main content

-Utroligt at jeg er blevet så gammel

Der er romanstof i Ingolf Gabolds opvækst, men han vil hellere skrive om andre. Han var døden nær, og derfor glæder han sig ekstra meget over livet

Ingolf Gabold var dramachef i DR fra 1999 til 2012. 31. marts fylder han 80 år. (Arkivfoto).
Ingolf Gabold var dramachef i DR fra 1999 til 2012. 31. marts fylder han 80 år. (Arkivfoto).Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix

Søndag aften sidder Ingolf Gabold ved tv-skærmen for at følge DR's dramaserie "Borgen".

Anderledes kan det ikke være for den tidligere DR-chef, der står bag prisvindere som "Rejseholdet", "Nikolaj og Julie", "Krøniken", "Forbrydelsen" og de første sæsoner af "Borgen".

Så selvfølgelig ser han den aktuelle fjerde sæson. Men også "Badehotellet" på TV 2, som "også er fantastisk god" - især seneste sæson.

Rund fødselsdag

Ingolf Gabold, der fylder 80 år 31. marts, blev pensioneret fra DR i 2012. Ikke fordi han havde lyst, men reglerne bestemte, at han skulle slutte, da han rundede 70.

38 år blev det til i det store mediehus, hvor han begyndte som orkesterproducent i 1974, kortvarigt var programdirektør for DR TV, siden udviklingskonsulent samme sted og fra 1999 dramachef.

Men lysten til tv kunne pensionsalderen ikke bremse. Faktisk var han bange for, at han ville gå i stå, hvis der ikke længere var noget arbejde at stå op til.

Udviklede tv-serier

Så han fortsatte med at udvikle tv-serier i selskabet Eyeworks, blandt andet børneprogrammer til sin tidligere arbejdsgiver.

I dag har Ingolf Gabold sluppet tv-mediet for at skrive. Tre romaner, som han udgiver for egen regning på forlaget Historia, er det blevet til. 

Senest "Hammershøis dagbog" om den berømte maler Vilhelm Hammershøi.

Men det, der ligger lige for, hans egen opvækst, holder han sig fra. Han bryder sig ikke om autofiktion.

Født i Tyskland

Der er ellers nok at tage fat i, for Ingolf Gabold har haft en usædvanlig opvækst. Han blev født i 1942 i den tyske by Heidelberg, og efter krigen blev han og hans danske mor sendt til Danmark.

Hans tyske far, der kom i fransk krigsfangenskab, mistede han med årene kontakten med.

Det har sat sit præg, og det samme har en lille lejlighed på Tornskadestien i Københavns nordvestkvarter. Her flyttede han ind hos sin mormor sammen med moren.

- Jeg boede sammen med to stærke kvinder - en ambitiøs mor og en vidunderlig babusjka.

Ingolf Gabold er gift med Kikke Hagen, der er læge. For nogle år siden købte de et gravsted på Holmens Kirkegård i København, der ligger i nærheden af hjemmet på Østerbro.

Vil begraves på Østerbro

Her skal de begraves ved siden af hinanden, og måske vil andre familiemedlemmer på et tidspunkt gøre dem selskab.

Men vigtigst er det, at den, der dør først, ikke efterlader den anden med den store beslutning.

Faktisk har Ingolf Gabold allerede haft døden tæt på, da han som 51-årig fik en blodprop i hjertet. Han fik en dobbelt bypassoperation og indopereret en pacemaker.

Føler sig heldig

- Jeg lå på Skejby og havde aldrig forestillet mig, at jeg ville blive så gammel. Det er utroligt, at jeg fylder 80. Jeg har været vanvittig heldig.

Ingolf Gabold og Kikke Hagen er forældre til to voksne børn, Nicolai og Camilla. Desuden har han en datter, Louise, fra et tidligere ægteskab med skuespiller Anne-Lise Gabold.

Flokken tæller desuden tre børnebørn, Alexander, Elio og Leo.

Del din kommentar