Skip to main content

14-årig pige kvæstet i biljagt

Politiet jagtede fire unge i en stjålet bil

Fire unge mellem 14 og 16 år blev natten til torsdag snuppet i en stjålet bil.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

Klokken 01.07 ønskede politiet at kontrollere en personbil, der kørte ad Hvalsøvej i retning mod Hvalsø. 

Ved et nummerpladetjek fandt patruljen ud af, at bilen var blevet stjålet i Munke-Bjergby natten mellem tirsdag og onsdag.

Da føreren af den stjålne bil opdagede politiet bagved, blev hastigheden sat op. Det fortsatte frem til Hvalsø, hvor den stjålne bil blev ført ad forskellige veje, indtil føreren til sidst kørte ud af Hvalsø ad Bentsensvej mod nord. 

I en vejkurve efter sidevejen Boerbjergvej mistede føreren kontrollen over personbilen, der kørte ind over en græsplæne og efterfølgende standsede op ad en cirka to meter høj skrænt.

Hunde sat ind i jagten

To mænd flygtede fra bilen og løb i hver sin retning, men blev eftersøgt af betjentene fra den forfølgende patruljebil og politihunde fra en hundepatrulje, som kort efter ankom til uheldsstedet. 

På bagsædet i bilen traf politiet to piger på 14 og 15 år, hvoraf den 14-årige var kommet lettere til skade som følge uheldet. 

Hun blev derfor i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til behandling.

Hundepatruljen fik i den mellemliggende tid fundet de to unge mænd.

Det var begge 16 år gamle.

Kom fra institution

De tre personer blev alle bragt til politistationen i Roskilde, hvor den ene 16-årige fik taget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af euforiserende stoffer under kørslen i den stjålne bil.

Politiet underrettede de sociale myndigheder i de tilbageholdtes hjemkommuner, hvorved politiet fik klarlagt, at alle fire unge var anbragt på institutioner for børn/unge i det midtsjællandske område.

Personale herfra afhentede derfor de unge på politistationen i Roskilde, da efterforskningen og afhøringerne i sagen var afsluttet. 

Hentet på hospitalet

Også den 14-årige, der blev bragt til skadestuen, blev derfra afhentet af personale fra den institution, hvor hun var anbragt.

Alle fire og de sociale myndigheder i de respektive kommuner vil alle høre nærmere fra politiet, når den strafferetlige del af nattens køretur skal afgøres.

 Ejeren af den stjålne bil er blevet underrettet om, hvor bilen kan afhentes.

Del din kommentar