22 sigtet efter stor kontrol på hospital

En af de sigtede var en spritbilist, som lykkedes med at flygte efter anholdelsen

En af de sigtede, som blev taget i kontrollen, viste sig at være en spritbilist. Han valgte at stikke af efter anholdelsen.
En af de sigtede, som blev taget i kontrollen, viste sig at være en spritbilist. Han valgte at stikke af efter anholdelsen.
Udgivet Opdateret

Det blev til 22 sigtelser, da der tidligt tirsdag morgen var stor kontrol på byggepladsen ved Nyt OUH i Odense. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. 

På byggepladsen stod Fyns Politi, Tungvognscenter Syd, Motorstyrelsen, Arbejdstilsynet og Nyt OUH’s arbejdsmiljøgruppe tirsdag morgen klokken 06.15 klar til at tage imod, da hundredvis af ansatte mødte ind på deres job ved Nyt OUH.

Kørte i grøften og stak af til fods

Hele aktionen forløb som planlagt med kontroller, indtil en spirituspåvirket fører lykkedes med at stikke af i sin bil, efter at han netop var blevet anholdt.

”Vi har en stille og rolig aktion, indtil vi stopper en personbil og kontrollerer føreren for påvirkning af spiritus. Det viser sig, at han har en promille over den tilladte, hvorefter han bliver anholdt – helt som det er sædvane," siger politikommissær fra Fyns Politi, Ander Brahe, i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Derefter vælger han at gasse bilen voldsomt op og stikke af. Knap 100 meter fra kontrolpunktet kører han så bilen direkte i grøften og stikker af til fods."

Flere sigtelser på halsen

Manden, hvis identitet er kendt af politiet, er nu eftersøgt – og når politiet finder ham, kan han – ud over sigtelsen for spirituskørsel - se frem til sigtelser for at stikke af, for at køre over for rødt lys, for unødig støj og for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen, hvorfor bilens nummerplader blev inddraget. 

Den eftersøgte mand står i øvrigt til at miste sit kørekort på grund af spirituskørslen.

Hundredvis kontrolleret

Hele aktionen varede knap tre timer. I den perioden blev omkring 150 køretøjer og 460 personer kontrolleret af de fremmødte myndigheder. 

Af de 150 køretøjer blev 25 lastbiler kontrolleret af Politiets Tungvognscenter Syd, som og var med i indsatsen.

Fyns Politi deltog med medarbejdere fra Operativ Færdsel samt Udlændingeafdelingen, der kontrollerede omkring 75 personers opholds- og arbejdstilladelser.

Politiet oprettede følgende sager:

2 spirituskørsel 1 narkokørsel

1 kørsel i frakendelsestiden

3 manglende firmanavn på varebil/cvr nummer

2 ikke at medbringe lovpligtig attest

10 manglende brug af sikkerhedssele

1 fejl og mangler på køretøjet

1 overtrædelse af udlejningsbekendtgørelsen (vedr. kørsel i lejet bil)

1 ikke at medbringe kørekort

Kilde: Kilde: Fyns Politi
Powered by Labrador CMS