Dansk "dæmon-uddriver" fængslet i USA

Torben Søndergaard er blevet anholdt for våbensmugling i USA. Nu taler han fra fængslet gennem kirkemenighed

Udgivet Opdateret

Den danske stifter og leder af frikirken The Last Reformation, Torben Søndergaard, er blevet anholdt i Florida, og sidder nu fængslet i Baker's County. 

Han har tidligere gjort opmærksom på sig selv i de danske medier, da han blandt sin menighed i USA bliver set som en helgen, der samtidig laver dæmonuddrivelser på små børn. 

Anholdt for smugling

Nu er han anholdt og sigtet for at have smuglet våben fra Mexico til USA. Anholdelsen skete angiveligt efter kirken havde besøgt Mexico, og ifølge Søndergaard selv, havde holdt bibelskoler i landet. 

- Men som vi ved, har vi fjender, der ikke kan lide os, når vi gør det, og det er derfor jeg sidder i fængsel under falske anklager om våbensmugling, lyder hans egen forklaring på Facebook. 

Bruger pen og papir

Han har ikke selv adgang til det sociale medie, men via blyant og papir har han fået sit ord bragt ud af fængslet. 

Synet af cellen overraskede i den grad også Torben Søndergaard, lyder det fra ham. 

Frygt og panik i cellen

- Jeg blev smidt herind, og de låste døren bag mig, og jeg tænkte bare "Wow, hvad nu?". Panik og frygt begyndte at opstå i mig. Jeg var også ekstremt træt efter de 36 timer, hvor jeg næsten ikke havde sovet. 

Kirkens menighed fortæller gennem hans Facebook-side, at han nu har fået mulighed for at tale med sin advokat efter ti dage i isolationsfængsel. 

Den danske frikirkestifter er blevet fængslet i Florida, hvor han er sigtet for at have smuglet våben.
Den danske frikirkestifter er blevet fængslet i Florida, hvor han er sigtet for at have smuglet våben.
Powered by Labrador CMS