Fields-skyder ender formentlig ikke i fængsel

Tre blev dræbt, og mange kom til skade, da der blev løsnet skud i Field's 3. juli 2022. En 23-årig er tiltalt

Udgivet Opdateret

Anklagemyndigheden åbner for, at den vil gå efter at få idømt en 23-årig mand en anden sanktion end fængsel i sagen om drab og drabsforsøg i Field's sidste år.

Det står i anklageskriftet, der onsdag er blevet frigivet til pressen.

Tre dræbt

En 17-årig pige, en 17-årig dreng og en 46-årig mand blev dræbt under skyderiet. Derudover var der flere, som kom til skade, heraf blev nogle alvorligt såret af skud.

Den unge mand er tiltalt for 11 forhold, der omhandler drab, drabsforsøg, at have fremkaldt alvorligt frygt hos bestemte personer samt for at have været i besiddelse af våben på et offentligt sted.

Erkender, men nægter sig skyldig

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi tager i anklageskriftet forbehold for yderligere tiltalerejsning. Det vil sige, at den i dag 23-årige mand potentielt kan blive mødt af flere anklager i sagen.

Det er tidligere kommet frem, at han erkender de faktiske omstændigheder, som han erindrer dem, men at han nægter sig skyldig med henvisning til straffelovens paragraf 16. Den handler om sindssyge i gerningsøjeblikket.

Formentlig ikke fængsel

Når anklagemyndigheden tager forbehold for påstand om en anden foranstaltning end fængsel, skyldes det en sandsynlighed for, at den 23-årige mand - hvis han bliver dømt - ikke findes egnet til almindelig straf.

En anden foranstaltning kan være en behandlingsdom, hvor personen bliver dømt til psykiatrisk behandling. Det kan både være i en bestemt periode eller uden længstetid.

Københavns Byret behandler sagen over seks dage fra 12. juni til 5. juli.

Den 3. juli 2022 blev der skudt i shoppingcentret Field's i Ørestad, hvilket kostede to 17-årige og en 46-årig mand livet, mens endnu flere kom til skade. Der blev 11. juli holdt et minuts stilhed klokken 12 som en del af genåbningen.
Den 3. juli 2022 blev der skudt i shoppingcentret Field's i Ørestad, hvilket kostede to 17-årige og en 46-årig mand livet, mens endnu flere kom til skade. Der blev 11. juli holdt et minuts stilhed klokken 12 som en del af genåbningen.

SKYDERIET I FIELD'S

Skyderiet i Field's 2022 fandt sted omkring klokken 17:30 den 3. juli 2022, da en person åbnede ild med en riffel i indkøbscentret Field's på Amager i København. Ved skyderiet blev tre mennesker dræbt og fire såret af direkte skud, som alle er i alvorlige men stabile tilstande (pr. 5. juli 2022). Yderligere tre blev såret af mulige strejfskud, mens 20 personer blev lettere såret i forbindelse med evakueringen af centret.

Københavns Politi fik en anmeldelse om skyderiet kl. 17:35 og rykkede herefter ud mod centeret, hvor de klokken 17:48 anholdt en 22-årig etnisk dansk mand Motivet kendes ikke, men politiet formoder, at den mistænkte handlede alene Dagen efter skyderiet blev han sigtet for tre drab, syv drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

Samme dag var det planlagt, at Harry Styles skulle optræde i Royal Arena, der ligger mindre end en kilometer fra Field's. Selvom det først meldtes ud, at koncerten fortsat ville blive afholdt, blev koncerten senere aflyst. Koncertgængerne blev kørt til Vanløse Station med Københavns Metro-linjerne M1 og M2, der blev lukket midlertidigt for andre rejsende.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS