Lavede manifest og videoer

En 27-årig nordjyde fik våbentilladelse og havde en Colt- og en Glock-pistol i sit hjem, lyder det i tiltale

Udgivet Opdateret

Den 27-årige mand, der er tiltalt  blandt andet forsøg på manddrab og ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, havde anskaffet sig pistoler.

Det fremgår af anklageskriftet. 

Over en periode på cirka fire år arbejdede en nu 27-årig nordjyde på et manifest, hvori han beskrev sit ønske om at udføre et masseskyderi. Manden producerede også flere videoer om ønsket og planlægningen, lyder det i et anklageskrift mod ham.

Den nordjyske mand er tiltalt for at have haft planer om at begå flere skyderier på skoler i Nordjylland og Østjylland.

Manden blev anholdt i december 2020, men har siden 19. april 2021 været varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Her skal han blive, til der er afsagt dom i sagen.

Købte pistoler

Ifølge tiltalen mod ham havde han allerede taget en stribe skridt mod målet. Blandt andet sørgede han ifølge anklageskriftet for at få våbentilladelse, hvorefter han anskaffede sig to pistoler af mærkerne Colt og Glock.

Derudover havde han været forbi flere skoler og uddannelsesinstitutioner i Århus-området og via talrige søgninger indhentet oplysninger om flere skoler og en børnehave i Nord- og Østjylland.

- Det er en særdeles alvorlig sag. Vi mener, at den 27-årige mand har udført adskillige forberedelseshandlinger med forsæt til at begå drab, herunder har han anskaffet sig skydevåben og skarp ammunition. Det er vores opfattelse, at han af personlige årsager ville udføre skyderi på en eller flere skoler i Nordjylland eller Østjylland, siger specialanklager Kim Kristensen, Nordjyllands Politi.

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om, at den tiltalte skal dømmes til anbringelse på psykiatrisk afdeling.

Sagen er berammet ved Retten i Aalborg den 17.-18., 27. og 31. januar 2022 samt den 3. februar 2022, og den skal køre som en nævningesag.

Powered by Labrador CMS